Διεθνή

Μαριούπολη: Οι Ρώσοι τσεκάρουν για ναζιστικά τατουάζ

Μαριούπολη: Οι Ρώσοι τσεκάρουν για ναζιστικά τατουάζ

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Μαριούπολη: Μόσχα και Κίεβο έχουν συμφωνήσει να ανοίξουν εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, ενώ στην Μαριούπολη έχουν ανοίξει ήδη εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την εκκένωση πόλεων που επλήγησαν σοβαρά από ρωσικές επιθέσεις. Για δεύτερη συνεχή ημέρα, ένας από τους συμφωνημένους διαδρόμους συνδέει την πολιορκημένη νοτιοανατολική πόλη της Μαριούπολης με τη Ζαπορίζια, η οποία παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βερέστσουκ είπε ότι υπάρχουν σχέδια για παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στις πόλεις Μπαλακλέια και Ιζιούμ στα νοτιοανατολικά του Χάρκοβου. Σύμφωνα με τη Βερέστσουκ, σχεδόν 800 ΙΧ αυτοκίνητα έφυγαν από τη Μαριούπολη την Πέμπτη, με περισσότερα από 2.000 άτομα να περνούν από τα ρωσικά κατεχόμενα εδάφη στη Ζαπορίζια μέχρι τα μεσάνυχτα.

Συμφωνούνται ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλές μέρες που συμφωνήθηκε ένας διάδρομος έξω από τη Μαριούπολη, αν και η Βερεστσούκ δεν έκανε καμία αναφορά για το εάν μια προγραμματισμένη ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή που προοριζόταν για την πολιορκημένη πόλη είχε επιτραπεί να φύγει από το Μπερντιάνσκ από τις ρωσικές δυνάμεις.

Αλλού, 36 τόνοι τροφίμων και φαρμάκων παραδόθηκαν στις πόλεις Χοστόμελ και Μπούτσα στα βορειοδυτικά του Κιέβου, καθώς και σε τρία χωριά στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, περιοχές που έχουν δεχθεί μερικές από τις χειρότερες επιθέσεις πυροβολικού και ρουκετών.

Τι ελέγχουν οι Ρώσοι

Ένας προγραμματισμένος διάδρομος μεταξύ Χάρκοβου και Βοβτσάνσκ, κοντά στα ρωσικά σύνορα, απέτυχε να λειτουργήσει λόγω βομβαρδισμών από τις ρωσικές δυνάμεις, υποστήριξε η Βερεστσούκ.

Σύμφωνα με το Russia Today, στα ρωσικά σημεία ελέγχου κοιτάζουν αν όσοι φεύγουν από τη Μαριούπολη έχουν ναζιστικά τατουάζ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments