Οικονομία

Δάνεια: Στο τραπέζι σχέδιο για την ομαλή εκτέλεση των ανακτήσεων από τις τιτλοποιήσεις

Δάνεια: Στο τραπέζι σχέδιο για την ομαλή εκτέλεση των ανακτήσεων από τις τιτλοποιήσεις
Δάνεια: Ένα "εκρηκτικό κοκτέιλ" δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και η έντονη ανησυχία που προκύπτει για τις οικονομικές εξελίξεις καθώς είναι πολύ πιθανό σύμφωνα με παράγοντες της αφοράς να δημιουργήσει νέο κύκλο κόκκινων δανείων. 

Ένα “εκρηκτικό κοκτέιλ” δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και η έντονη ανησυχία που προκύπτει για τις οικονομικές εξελίξεις καθώς είναι πολύ πιθανό σύμφωνα με παράγοντες της αφοράς να δημιουργήσει νέο κύκλο κόκκινων δανείων.

Προ ημερών βρέθηκε στο τραπέζι  η επιτάχυνση των ανακτήσεων οφειλών ή ενεχύρων από δάνεια που βρίσκονται υπό τη διαχείριση εταιρειών διαχείρισης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των servicers και των τραπεζών με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, με τη συμμετοχή και του προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Ρούσκα.

Ποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί

Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος δύο προβλήματα που δημιουργούνται για την ομαλή εκτέλεση των πλάνων ανακτήσεων από τις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων:

  •  οι καθυστερήσεις στις διαδικασίες των πλειστηριασμών και
  • η εκκρεμότητα εκδίκασης των υποθέσεων του νόμου Κατσέλη.

 Παγώνουν οι πλειστηριασμοί για 3.000 ακίνητα

Τον προηγούμενο μήνα κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Ουκρανική κρίση καθώς και σε εγχώρια ζητήματα. Ανακοίνωσε το “πάγωμα” των πλειστηριασμών για 3.000 ακίνητα.

“Σε ό,τι αφορά τώρα την πρώτη κατοικία των πιο αδύναμων, με το νέο νομοσχέδιο παγώνει κάθε διαδικασία πλειστηριασμού 3.000 ακινήτων, τα οποία ανήκουν σε ευάλωτους δανειολήπτες. Και απλώνεται έτσι ένα πρόσθετο δίχτυ προστασίας γύρω από όσους δοκιμάζονται περισσότερο” είχε σημειώσει χαρακτηριστικά. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments