Διεθνή

Μαριούπολη: Ακυρώθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο

Μαριούπολη: Ακυρώθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: Spiegel

Μαριούπολη: Στην βομβαρδισμένη πόλη βρίσκονται ακόμη πολλοί άμαχοι που ακόμη δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με τον δήμαρχο Κιέβου να επιβάλλει νέα απαγόρευση Κυκλοφορίας. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί από την πολιορκημένη Μαριούπολη της Ουκρανίας, όπως δήλωσε σήμερα στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε νωρίτερα πως μίλησε με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ουκρανία σχετικά με τις επιλογές που υπάρχουν για την απομάκρυνση των αμάχων, μετά τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν ότι θα προτείνει στη Ρωσία ένα σχέδιο που θα βοηθήσει τους αμάχους να φύγουν από την πόλη η οποία τελεί υπό την πολιορκία των ρωσικών δυνάμεων. Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποΐτσένκο είπε πως η κατάσταση στην περικυκλωμένη πόλη παραμένει κρίσιμη, με οδομαχίες να διεξάγονται στο κέντρο της.

Ακύρωση της απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ακύρωσε το Σάββατο την παρατεταμένη απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε προγραμματιστεί για την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Σε δήλωσή του στο Telegram, ο Κλίτσκο δήλωσε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας – που είχε προγραμματιστεί να αρχίσει το Σάββατο στις 8 μ.μ. και να διαρκέσει έως τις 7 π.μ. της Δευτέρας – δεν θα ισχύσει.

«Ο χρόνος απαγόρευσης κυκλοφορίας θα παραμείνει κανονικός – από τις 20:00 το βράδυ έως τις 7:00 το πρωί», δήλωσε ο Klitschko. «Θα είναι δυνατή η μετακίνηση στην πρωτεύουσα και την περιοχή το απόγευμα της Κυριακής», διευκρίνισε.

Την ίδια ώρα ολοένα και περισσότερες εικόνες έρχονται από άλλες πόλεις της Ουκρανίας, όπου συνεχίζονται τόσο οι μάχες, όσο και οι βομβαρδισμοί, όπως η Μαριούπολη, το Χάρκοβο, το Μικολάιβ, αλλά και από τη Χερσώνα που έχει καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό.

Δείτε το βίντεο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments