Διεθνή

Μαριούπολη: Εικόνες απόλυτης καταστροφής από την εισβολή

Μαριούπολη: Εικόνες απόλυτης καταστροφής από την εισβολή

Πηγή Φωτογραφίας: Maxar

Μαριούπολη: Η ρωσική εισβολή στην πόλη άφησε πίσω της ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα ισοπεδωμένα.

Η ρωσική εισβολή στην Μαριούπολη άφησε πίσω της την απόλυτη καταστροφή. Νέες δορυφορικές εικόνες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής. Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της Μαριούπολης έχουν εξαλειφθεί, ένα επίπεδο καταστροφής που δεν είχε παρατηρηθεί προηγουμένως στην πολιορκημένη πόλη της Ουκρανίας.

Με τις επικοινωνίες εντός και εκτός Μαριούπολης ναι είναι ανύπαρκτες, οι νέες δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies, είναι η πρώτη οπτική ενημέρωση των τελευταίων ημερών που δεν προέρχονται από τη ρωσική προπαγάνδα. Όπως επισημαίνει μάλιστα το CNN, οι εικόνες επιβεβαιώνουν τα δορυφορικά δεδομένα που έχει λάβει η NASA από αισθητήρες, δηλαδή δεκάδες εκρήξεις που σημειώθηκαν μέσα και γύρω από τη Μαριούπολη.

Το μέγεθος των καταστροφών

Η περιοχή ακριβώς ανατολικά του βομβαρδισμένου θεάτρου – όπου οι αρχές πιστεύουν ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ρωσική επίθεση – είναι ερειπωμένη. Σε μια δορυφορική εικόνα, οι στέγες είτε έχουν εξαφανιστεί είτε έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές σχεδόν σε κάθε κτίριο.

Στην ανατολική Μαριούπολη, μια άλλη κατοικημένη περιοχή έχει υποστεί παρόμοια καταστροφή. Κάθε σπίτι που περιβάλλει δύο ξεχωριστά συγκροτήματα διαμερισμάτων είναι κατεστραμμένο. Ένα άλλο μεγάλο συγκρότημα διαμερισμάτων στη νοτιοανατολική Μαριούπολη, κοντά στο εργοστάσιο σιδηρουργίας και χάλυβα Azovstal, καταστράφηκε. Το CNN επιβεβαίωσε προηγουμένως ότι ρωσικά στρατεύματα και Τσετσένοι μαχητές δραστηριοποιούνται κοντά σε αυτό το συγκρότημα διαμερισμάτων.

Υπάρχουν ακόμα επιζώντες

Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν επίσης ότι μετά τη σφαγή στη Μαριούπολη υπάρχουν ακόμα επιζώντες. Έξω από το σούπερ μάρκετ Metro στη δυτική Μαριούπολη, εκατοντάδες άνθρωποι φαίνονται να έχουν σχηματίσει σε ουρές, περιμένοντας να μπουν στο κτίριο, η οροφή του οποίου έχει τρύπες από στρατιωτικά χτυπήματα. Σημειώνεται άλλωστε ότι ο δήμαρχος της Μαριούπολης εκτίμησε ότι μέχρι τη Δευτέρα παρέμεναν στην πόλη έως και 160.000 άνθρωποι.

Ακριβώς βορειοανατολικά της πόλης, φαίνονται ρωσικές στρατιωτικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων που είναι σταθμευμένα ακριβώς δίπλα σε σπίτια. Ρυμουλκούμενες θέσεις πυροβολικού φαίνονται ακριβώς βορειοανατολικά αυτών των οχημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments