Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Καύσιμα, ρεύμα και πόλεμος “τρομάζουν” τους Έλληνες

Δημοσκόπηση Pulse: Καύσιμα, ρεύμα και πόλεμος “τρομάζουν” τους Έλληνες
Η πανελλαδική δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 27-29 Μαρτίου, σε δείγμα 1.207 συνεντεύξεων - Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να βρίσκεται η ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο την Ουκρανία, αλλά και το θέμα των ανατιμήσεων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 27-29 Μαρτίου, σε δείγμα 1.207 συνεντεύξεων. Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Επίσης οι συμμετέχοντες απάντησαν για το πότε θέλουν εκλογές και ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων.

Τέλος της τετραετίας οι εκλογές λέει το 45%

Όσον αφορά το πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές, το 30% απαντά μέχρι το φετινό καλοκαίρι, το 16% μέχρι το τέλος της χρονιάς και το 45% απάντησε το 2023, έως και την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανέρχεται στο 8%, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΚΙΝΑΛ 13,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 2,5%.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 8,5% καθώς το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 32%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση 23,5%. Το ΚΙΝΑΛ λαμβάνει 14%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

Παράσταση νίκης

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 56% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, που σημαίνει ότι υπάρχει μια διαφορά της τάξης του 32%.

Προβάδισμα 13 μονάδων Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 38%, ο Αλέξης Τσίπρας 25% και ο κανένας από τους δύο 33%. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποχωρεί ελαφρά από το 40% της προηγούμενης δημοσκόπησης από την ίδια εταιρεία, ωστόσο κρατά μεγάλη διαφορά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έμεινε σταθερός στο 25%.

Δείτε τη δημοσκόπηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments