Ελλάδα

Ο δήμος Ωρωπού θα πίνει το δικό του νερό

Ο δήμος Ωρωπού θα πίνει το δικό του νερό
Στην υλοποίηση ενός σημαντικού σχεδίου με πολλαπλά οφέλη, προχώρησε αυτή την εβδομάδα ο δήμος Ωρωπού

Στην υλοποίηση ενός σημαντικού σχεδίου με πολλαπλά οφέλη, προχώρησε αυτή την εβδομάδα ο δήμος Ωρωπού. Την περασμένη Τρίτη έθεσε σε λειτουργία τις γεωτρήσεις σε δική του ιδιοκτησία και ξεκίνησε την άντληση και ύδρευση πόσιμου νερού για τους δημότες του.

Στην ουσία πρόκειται για επανεκκίνηση, αφού και παλαιότερα ο δήμος έπινε το δικό του νερό, όμως πριν μερικά χρόνια ο σταθμός άρχισε να υπολειτουργεί και στο τέλος τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Πλέον οι αντλίες πήραν πάλι μπροστά, σύγχρονες και εξοπλισμένες. Η γεώτρηση γίνεται στην περιοχή της Μαυροσουβάλας, στο βουνό ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και την εθνική οδό. Η ύδρευση θα καλύπτει το 80% της επικράτειας του δήμου και η ποιότητα του νερού είναι ελεγμένη, αλλά και δοκιμασμένη, αφού οι κάτοικοι το έπιναν και τα παλιά χρόνια. Υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως για τον δήμο, ο οποίος θα αγοράζει νερό από την ΕΥΔΑΠ μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά και των παραθεριστών, αυξάνεται κατακόρυφα η ζήτηση και η κατανάλωση. Ωστόσο με προοπτική και αυτή η τρίμηνη αγορά να σταματήσει.

“Ήταν ένα όνειρο ετών”

«Ήταν ένα όνειρο ετών, που υλοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ζητήσαμε χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών και βάλαμε κι εμείς ως δήμος δικά μας χρήματα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και συνεχίζει: «Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στην ύδρευση με τεράστιο όφελος και για τον δήμο και για τους δημότες, αφού θα φανεί στα δημοτικά τέλη. Τους εννέα με δέκα μήνες τον χρόνο θα πίνουμε το δικό μας νερό κι έτσι δεν θα χρειάζεται να πληρώνουμε. Μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δεν θα μπορεί η άντληση να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις και θ’ αγοράζουμε νερό από την ΕΥΔΑΠ. Όμως το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσουμε άλλη μια γεώτρηση που θα καλύπτει και τους καλοκαιρινούς μήνες. Επομένως μπορούμε να φτάσουμε το κόστος στο μηδέν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments