Διεθνή

Εμμανουέλ Μακρόν: Υποχωρεί το προβάδισμα έναντι της Λεπέν

Εμμανουέλ Μακρόν: Υποχωρεί το προβάδισμα έναντι της Λεπέν

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Εμμανουέλ Μακρόν: Αν και ο Πρόεδρος της Γαλλίας προηγείται στις δημοσκοπήσεις από την κύρια αντίπαλο του Μαρίν Λεπέν, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν υποχώρηση του προβαδίσματος.

Από ότι όλα δείχνουν, ο Εμμανουέλ Μακρόν πρόκειται να κερδίσει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία στις 10 Απριλίου, αλλά το προβάδισμά του έναντι της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λεπέν συνεχίζει να μειώνεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Η μέτρηση για τον Μακρόν διαμορφώθηκε στο 27%, από 29,5% σε παρόμοια έρευνα δύο εβδομάδες νωρίτερα. Η Λεπέν κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 22%, με άνοδο 3,5 μονάδων, βάσει έρευνας του Ifop για τις προθέσεις ψήφου για το Journal du Dimanche.

Ο Μακρόν θα κέρδιζε τη Λεπέν με 53% έως 47% σε δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μειώνοντας από το 58% στο 42% δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Η ψηφοφορία του δεύτερου γύρου, μεταξύ των δύο πρώτων ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο, θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι:

  • Ο υποψήφιος της άκρας αριστεράς Jean-Luc Melenchon θα ερχόταν στην τρίτη θέση στον πρώτο γύρο με 15%, αυξημένο κατά 2 μονάδες.
  • Ο ακροδεξιός Eric Zemmour θα είχε 10,5%, κάτω 1,5 μονάδα.
  • Η Valerie Pecresse των Ρεπουμπλικανών θα είχε 9%, κάτω 2 μονάδες.

Το Ifop πήρε συνέντευξη από 1.405 ενήλικες στο διαδίκτυο από τις 31 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου. Το περιθώριο σφάλματος ήταν μεταξύ 1,4 και 3,1 μονάδων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments