Ελλάδα

Καραμανλής: “Τα λεωφορεία θα επισκευάζονται πιο γρήγορα – Περισσότερα στο δρόμο”

Καραμανλής: “Τα λεωφορεία θα επισκευάζονται πιο γρήγορα – Περισσότερα στο δρόμο”
Μείωση του χρόνου αποκατάστασης των βλαβών στα λεωφορεία με αποτέλεσμα περισσότερα λειτουργικά, ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής

Μείωση του χρόνου αποκατάστασης των βλαβών στα λεωφορεία με αποτέλεσμα περισσότερα λειτουργικά λεωφορεία στην κυκλοφορία προς όφελος του επιβατικού κοινού, οικονομία κλίμακας (λιγότεροι άνθρωποι και τεχνικοί πόροι) αλλά και εκσυγχρονισμό στον τομέα των Οδικών Συγκοινωνιών φέρνει το «Συνεργείο Μεγάλων Βλαβών» της ΟΣΥ ΑΕ που παρουσιάστηκε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από τη διοίκηση της Εταιρείας στην κεντρική επισκευαστική βάση στου Ρέντη.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα εκσυγχρονισμού της ΟΣΥ, η οποία αναδιαρθρώνεται προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα των Οδικών Συγκοινωνιών.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του μετά την επίσημη έναρξη εργασιών ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, το Συνεργείο Μεγάλων Βλαβών δημιουργεί οικονομίες κλίμακος και δίνει τη δυνατότητα οι βλάβες να επισκευάζονται πολύ πιο γρήγορα.

Επίσης λειτουργεί συνεπικουρικά με τα οκτώ συνεργεία στα άλλα αμαξοστάσια της ΟΣΥ, τα οποία θα ασχολούνται αποκλειστικά και με μεγαλύτερη ταχύτητα με τις μικρότερες και πιο απλές βλάβες. Επομένως η λειτουργία του Συνεργείου Μεγάλων Βλαβών σημαίνει: Ακόμα περισσότερα λεωφορεία στον δρόμο. Εκσυγχρονισμός του στόλου. Ασφάλεια στις μετακινήσεις.

«Σε αυτά τα δύο χρόνια έχει γίνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια», τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι το 2019 οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών βρισκόντουσαν στην κυριολεξία υπό κατάρρευση. Μεθοδικά και βήμα- βήμα, με ένα σχέδιο πολύ συγκεκριμένο, προσπαθήσαμε να ανατάξουμε αυτό το οποίο λέμε, δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα», σημείωσε, αναφέροντας ότι έγιναν προσλήψεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια και ενισχύθηκε ο στόλος των αστικών λεωφορείων.

«Ήδη σήμερα κυκλοφορούν 500 περισσότερα λεωφορεία, είτε με το leasing, είτε με τα ΚΤΕΛ, στο δίκτυο της ΟΣΥ», προσέθεσε.

Ο κ.Καραμανλής επισήμανε ότι αφού έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά στο επόμενο βήμα, με την προμήθεια λεωφορείων, μεταξύ των οποίων ηλεκτρικά και CNG.

«Αυτό θα προικίσει την ΟΣΥ για να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία και δείχνει και αποδεικνύει και στους εργαζομένους ότι πιστεύουμε πραγματικά σε αυτό που λέμε, δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών» εκτίμησε, σημειώνοντας επίσης ότι υπάρχει συνεργασία, όπου χρειάζεται, με τον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε το επιβατικό κοινό να απολαμβάνει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κλείνοντας ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς για την προσφορά τους στη λειτουργία του Συνεργείου Μεγάλων Βλαβών, αλλά και γιατί όπως τόνισε “έβαλαν πλάτη” κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σημείωσε ότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη ήταν από τις λίγες πόλεις στην Ευρώπη, στις οποίες σε καιρό πανδημίας και ενώ η ζήτηση για συγκοινωνίες μειώνονταν, αυξήθηκε η προσφορά.

Και τόνισε: «Αυξήσαμε τα λεωφορεία, αυξήσαμε τους συρμούς σε μία πολύ δύσκολη φάση και αυτό δείχνει ότι όταν μπορούμε να συνεργαζόμαστε όλοι μαζί, το δημόσιο, ο ιδιωτικό τομέας, οι εργαζόμενοι, τελικά κερδισμένοι βγαίνουνε αυτοί που όλοι πρέπει να τους έχουμε πάντα στην πρώτη γραμμή, το επιβατικό κοινό και οι πολίτες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments