Διεθνή

Μεντβέντεφ: Το σχέδιο Πούτιν για την οικοδόμηση Ευρασίας

Μεντβέντεφ: Το σχέδιο Πούτιν για την οικοδόμηση Ευρασίας

Πηγή Φωτογραφίας: unews.com.lb

Μεντβέντεφ: Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας αποκάλυψε το σχέδιο Πούτιν για την οικοδόμηση της Ευρασίας.

Ένας από τους πιο κοντινούς συνεργάτες του Πούτιν αποκάλυψε μέσω του Telegram το σχέδιο Πούτιν. Στην ανάρτηση του, ο Μεντβέντεφ ανέφερε ως στόχο της χώρας του την οικοδόμηση μιας «ανοιχτής Ευρασίας από τη Λισαβόνα έως το Βλαδιβοστόκ».

Ακόμη,  o αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου περί ναζί στην Ουκρανία λέγοντας ότι «το παθιασμένο κομμάτι των Ουκρανών προσεύχεται τα τελευταία τριάντα χρόνια για το Τρίτο Ράιχ». Και συνεχίζοντας το αφήγημα Πούτιν ο Μεντβέντεφ αμφισβητεί την ανεξαρτησία της Ουκρανίας κάνοντας λόγο για «ψευδο-ιστορία του ουκρανικού κράτους».

Το σχέδιο Πούτιν

Αλλά την μεγαλύτερη ανησυχία πυροδότησε η κατάληξη της ανάρτησής του, όπου ο Μεντβέντεφ σημειώνει ότι στόχος της Ρωσίας στη σύγκρουση είναι «να οικοδομήσει επιτέλους μια ανοικτή Ευρασία από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ» στη ρωσική άπω Ανατολή.

Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει στο παρελθόν συζητήσεις από Ευρωπαίους πολιτικούς για την πιθανότητα δημιουργίας μιας ελεύθερης ζώνης εμπορίου που θα εκτείνεται από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας μέχρι το Βλαδιβοστόκ, όπου καταλήγει η γραμμή του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου.

Αλλά η συγκεκριμένη φρασεολογία από τον σύμμαχο του Πούτιν επισημάνθηκε ως πηγή ανησυχίας από εκείνους που θεωρούν ότι οι ιμπεριαλιστικές βλέψεις της Ρωσίας εκτείνονται πέρα από την Ουκρανία. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, προέβη σε δήλωση αναφορικά με τους στόχους του Πούτιν λέγοντας:

“Ο μεγαλύτερος στόχος μας”

Ο Μεντβέντεφ συνέχισε λέγοντας: «Στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε ένα μέλλον που θα φέρει ειρήνη σε όλους, ιδιαίτερα στους Ουκρανούς, και τελικά μια Ευρασία που εκτείνεται από τη Λισαβόνα έως το Βλαδιβοστόκ».

Δυτικοί παρατηρητές περιγράφουν την εισβολή ως την προσπάθεια του Πούτιν να ξαναγράψει το πλαίσιο ασφαλείας της Ευρώπης στη μεταψυχροπολεμική εποχή. Προηγουμένως, κορυφαία στρατιωτικά στελέχη είχαν υποστηρίξει ότι οι απόπειρες εισβολής του Πούτιν δεν θα περιοριστούν στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις αυτές του Μεντβέντεφ είχαν ανάλογη επίδραση στη διεθνή κοινή γνώμη. Πολλοί είπαν ότι ο Μεντβέντεφ υπαινίχθηκε την ίδρυση «μιας Ρωσικής Αυτοκρατορίας που εκτείνεται από τη Λισαβόνα έως το Βλαδιβοστόκ”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments