Κόσμος

Τούρκος αναλυτής: Η Τουρκία να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά της Ελλάδας

Τούρκος αναλυτής: Η Τουρκία να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά της Ελλάδας

Πηγή Φωτογραφίας: YouTube Screenshot

Τούρκος αναλυτής: Δίνοντας συνέντευξη σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό με μεγάλη τηλεθέαση πρότεινε ανάληψη στρατιωτικής δράσης της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.

Τούρκος αναλυτής επαναφέρει την πρόκληση της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Μάλιστα σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό μεγάλης εμβέλειας κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση κατά της Ελλάδας.

Ο αναλυτής, ειδικός σε θέματα ασφάλειας, στρατιωτικός και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Μπαχτσεσεχίρ, Αμπντουλάχ Aγάρ, μιλώντας στο CNNturk, αναφέρεται στον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών.

«Δεν μπορεί να τα επιτρέψει»

«Αν συνεχίσει η Ελλάδα να το αναπτύσσει έτσι και συνεχίσει τις παραβιάσεις της, η Τουρκία δεν μπορεί να τα επιτρέψει αυτά. Τώρα σε αυτό το σημείο, μοιάζει με εκείνο… Υπάρχει μια κατάσταση που μοιάζει με τη στρατιωτική επιχείρηση Πηγή Ειρήνης που έγινε παρά τη θέληση των ΗΠΑ (εννοεί την επιχείρηση κατά των Κούρδων στη Συρία)» λέει ο Αγάρ.

Προσθέτει ότι «Απέναντί σας δεν υπάρχουν τρομοκράτες αλλά μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Τώρα τα είδη των επιλογών και των μέτρων που θα πάρετε θα επιφέρουν σημαντικές συνέπειες. Διότι θα πρόκειται για μία πολύ μεγάλη διάσπαση εντός του ΝΑΤΟ και για έναν πόλεμο εντός του ΝΑΤΟ».

«Δεν αλλάζει γνώμη»

Επισημαίνει πως «Από την άλλη πλευρά θα υπάρξουν επίσης και πολλές συνέπειες όπως ότι η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις Ηνωμένες Πολιτείες και με άλλες χώρες». Και διερωτάται: «Τώρα η Τουρκία μπορεί να αλλάξει γνώμη λόγω αυτών»;

Για να δώσει μόνος του την απάντηση, λέγοντας ότι «Η Τουρκία λοιπόν σήμερα μπορεί να τα αντέξει αυτά. Αλλά δεν αλλάζει γνώμη». Ο ίδιος ισχυρίζεται επίσης πως «Οταν ριχνόμαστε στον αγώνα, αυτοί που ξέρουμε ως φίλοι και σύμμαχοι, ποτέ δεν μας υποστήριξαν, αλλά υποστήριξαν την Ελλάδα».

Δείτε το βίντεο (μετά το χρονικό σημείο 4:24):

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments