Διεθνή

Πούτιν: Εμφανίστηκε σε κηδεία με το βαλιτσάκι των πυρηνικών

Πούτιν: Εμφανίστηκε σε κηδεία με το βαλιτσάκι των πυρηνικών

Πηγή Φωτογραφίας: Dayly Mail/nypost

Η επίμαχη φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου - Ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε στην κηδεία του Ζιρινόφσκι, ο οποίος λέγεται ότι πέθανε από κορωνοϊό

Παγκόσμια ανησυχία προκάλεσε η εμφάνιση του Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή, όταν μία φωτογραφία του έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος στην κηδεία του Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, ο οποίος λέγεται ότι πέθανε από COVID-19.

Ο Πούτιν μπήκε κρατώντας κόκκινα τριαντάφυλλα, αλλά αυτό που τράβηξε την προσοχή όλων ήταν ο προφανής «μυστικός πυρηνικός χαρτοφύλακας» στα χέρια ενός άνδρα που φορούσε κοστούμι και περπατούσε ακριβώς πίσω από τον Ρώσο ηγέτη, σύμφωνα πάντα με ρεπορτάζ της Sun.

Όπως η λεγόμενη «βαλίτσα» που φέρουν οι προεδρικοί στρατιωτικοί βοηθοί στις ΗΠΑ, έτσι και η ρωσική βαλίτσα πιστεύεται ότι περιέχει δεδομένα εκτόξευσης για τους πυρηνικούς πυραύλους του Κρεμλίνου.

Η εικόνα που δημοσίευσε η Sun δείχνει έναν ανοιχτό χαρτοφύλακα, ο οποίος αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2019 από το Zvezda, ένα τηλεοπτικό κανάλι που διοικείται από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν τρεις τέτοιοι χαρτοφύλακες, ο καθένας από τους οποίους είναι προσβάσιμος από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η εν λόγω εικόνα την Παρασκευή έρχεται εβδομάδες αφότου ο Πούτιν έθεσε τα πυρηνικά όπλα της χώρας του σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments