Διεθνή

Βιβλική καταστροφή στη Μαριούπολη: 1,4 δις οικονομική στήριξη από την Παγκόσμια Τράπεζα

Βιβλική καταστροφή στη Μαριούπολη: 1,4 δις οικονομική στήριξη από την Παγκόσμια Τράπεζα

Πηγή Φωτογραφίας: Euronews/BBC

Βιβλική καταστροφή στη Μαριούπολη: Από την πρώτη στιγμή έναρξης του πολέμου η Μαριούπολη βρέθηκε στο στόχαστρο της Ρωσίας λόγω της σημαντικής γεωπολιτικής της θέσης.

Βιβλική είναι η καταστροφή στη Μαριούπολη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Από την πρώτη στιγμή έναρξης του πολέμου η Μαριούπολη βρέθηκε στο στόχαστρο της Ρωσίας λόγω της σημαντικής γεωπολιτικής της θέσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις έως και το 75 τοις εκατό της πόλης της Μαριούπολης πιστεύεται ότι έχει καταστραφεί.

Πάνω από 22.000 οι άμαχοι

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι οι νεκροί άμαχοι μπορεί να φτάνουν τους 22.000. Χιλιάδες έχουν καταφέρει να φύγουν ενώ όσοι έχουν απομείνει εξακολουθούν να βομβαρδίζονται και να πολιορκούνται.Την ίδια ώρα, τα στρατεύματα του Πούτιν μπαίνουν σε θέση μάχης στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

Η είδηση ότι ο Ρώσος ολιγάρχης Βίκτωρ Μεντβένττσουκ, ο στενότερος σύμμαχος του Πούτιν στην Ουκρανία είχε συλληφθεί, οδήγησε τον πρόεδρο Ζελένσκι σε πρόταση για ανταλλαγή κρατουμένων. Ο Μεντβένττσουκ είναι ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης της Ουκρανίας, Πλατφόρμα Ζωής.

«Αν ο Μεντβένττσουκ επέλεξε μια στρατιωτική στολή για τον εαυτό του, εμπίπτει στους κανόνες της εποχής του πολέμου. Προτείνω στη Ρωσία να ανταλλάξει αυτόν τον άνδρα με τους άνδρες και τις γυναίκες μας σε ρωσική αιχμαλωσία. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εξετάσουν οι αρχές επιβολής του νόμου και οι στρατιωτικές υπηρεσίες και αυτό το ενδεχόμενο».

Σχέδιο 1,4 δις. Από την Παγκόσμια Τράπεζα για την Ουκρανία

Η Παγκόσμια Τράπεζα σχεδιάζει οικονομική στήριξη ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει τη διατήρηση της λειτουργίας των κρίσιμων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των μισθών για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, των συντάξεων για τους ηλικιωμένους και των κοινωνικών προγραμμάτων για τα ευάλωτα άτομα.

Ζελένσκι: “Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη”

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι πιθανό να έχουν σκοτωθεί από τη ρωσική επίθεση εναντίον της Μαριούπολης στη νοτιοανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας. «Η Μαριούπολη έχει καταστραφεί, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νεκροί, αλλά παρά το γεγονός αυτό οι Ρώσοι δεν σταματούν την επίθεσή τους», κατήγγειλε ο Ζελένσκι.

Εξάλλου ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του χρειάζεται περισσότερη βοήθεια για να επιβιώσει από αυτό τον πόλεμο, εκτιμώντας ότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει την επίθεσή της εκτός κι αν αναγκαστεί. Ο Ζελένσκι δεν διευκρίνισε τι είδους όπλα ζητεί, αλλά επεσήμανε ότι η Νότια Κορέα διαθέτει πολλά όπλα τα οποία όχι μόνο θα μπορούσαν να βοηθήσουν να σωθούν πολλές ζωές απλών Ουκρανών αλλά και να αποτρέψουν μια ρωσική επίθεση εναντίον άλλων χωρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments