Διεθνή

Ζελένσκι στο CNN: Ο κόσμος να προετοιμαστεί για τη χρήση πυρηνικών από τον Πούτιν

Ζελένσκι στο CNN: Ο κόσμος να προετοιμαστεί για τη χρήση πυρηνικών από τον Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: TheHill

Υποστήριξε ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να στραφεί είτε στα πυρηνικά, είτε στα χημικά όπλα επειδή δεν εκτιμά τη ζωή του λαού της Ουκρανίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στο CNN την Παρασκευή ότι «όλες οι χώρες του κόσμου» πρέπει να είναι προετοιμασμένες για την πιθανότητα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στον πόλεμό του κατά της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι σε αποκλειστική συνέντευξη του από το γραφείο του, στο Κίεβο τόνισε ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να στραφεί είτε στα πυρηνικά, είτε στα χημικά όπλα επειδή δεν εκτιμά τη ζωή του λαού της Ουκρανίας.
“Όχι μόνο εγώ — όλος ο κόσμος, όλες οι χώρες πρέπει να ανησυχούν γιατί μπορεί να μην είναι αληθινές πληροφορίες, αλλά μπορεί να είναι αλήθεια”, είπε ο Ζελένσκι, μιλώντας στα αγγλικά.
Ο Ζελένσκι παρέμεινε στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου, καθώς οι δυνάμεις της Ουκρανίας αντιστάθηκαν στις προσπάθειες του Κρεμλίνου να καταλάβει το Κίεβο και ανάγκασαν τη Ρωσία να επικεντρώσει εκ νέου τις πολεμικές της προσπάθειες στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, όπου η Ουκρανία αναμένει σημαντική κλιμάκωση των μαχών τις επόμενες μέρες.
Ένα από τα σημαντικότερα πολεμικά πλοία της Ρωσίας βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα , το οποίο η Ουκρανία είπε ότι ήταν αποτέλεσμα πυραυλικής επίθεσης, ενώ η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι οφειλόταν σε πυρκαγιά από την έκρηξη πυρομαχικών.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία εκτοξεύει πυραύλους κρουζ στα περίχωρα του Κιέβου και εξακολουθεί να διατηρεί την ικανότητα να στοχεύει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας με όπλα μεγάλης εμβέλειας.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για την πιθανότητα ότι ο Πούτιν, εάν στριμωχτεί, θα μπορούσε να στραφεί στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία. Ο διευθυντής της CIA, Μπιλ Μπερνς, δήλωσε την Πέμπτη ότι η CIA παρακολουθεί «με πολύ μεγάλη προσοχή» το ενδεχόμενο, ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δει ακόμη σημάδια ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει ένα τέτοιο βήμα.
«Δεδομένης της πιθανής απελπισίας του Προέδρου Πούτιν και της ρωσικής ηγεσίας, δεδομένων των αποτυχιών που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής στρατιωτικά, κανένας από εμάς δεν μπορεί να πάρει ελαφρά την απειλή που δημιουργεί μια πιθανή καταφυγή σε τακτικά πυρηνικά όπλα ή πυρηνικά όπλα χαμηλής απόδοσης», είπε σε δημόσιες παρατηρήσεις στο Georgia Tech.
“Χημικά όπλα, θα έπρεπε να το κάνουν, θα μπορούσαν να το κάνουν, για αυτούς η ζωή των ανθρώπων, τίποτα. Γι’ αυτό”, είπε ο Ζελένσκι. “Πρέπει να σκεφτόμαστε να μην φοβόμαστε, να μην φοβόμαστε αλλά να είμαστε έτοιμοι. Αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα για την Ουκρανία, όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά για όλο τον κόσμο, νομίζω.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments