Διεθνή

Ζαχάροβα: Απειλεί ανοιχτά ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αν στείλουν οπλισμό στην Ουκρανία

Ζαχάροβα: Απειλεί ανοιχτά ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αν στείλουν οπλισμό στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: instagram

Η Ρωσία αντιδρά στο νέο πακέτο βοήθειας στρατιωτικής και οικονομικής που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ για επιπλέον βοήθεια οικονομική και στρατιωτική στην Ουκρανία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ρωσικής πλευράς, που εκτόξευσε νέες απειλές.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αντιδρώντας στις ανακοινώσεις Μπάιντεν, είπε πως η Μόσχα έχει κάθε δικαίωμα να στοχοποιήσει τις αμερικανικές και νατοϊκές δυνάμεις, στην περίπτωση που τα όπλα της Δύσης μπουν στο ουκρανικό έδαφος.

Η αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία

Το συνολικός ύψος της βοήθεια ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο. Περιλαμβάνει εκτός από ανθρωπιστική και βαρέα όπλα πυροβολικού, δεκάδες οβιδοβόλα Howitzer, 144.000 βλήματα και τακτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτά τα όπλα «θα πάνε απευθείας στην πρώτη γραμμή της ελευθερίας».

«Είναι τόσο ξεκάθαρο σε ολόκληρο τον κόσμο τώρα. Τώρα [η Ρωσία] έχει ξεκινήσει και επικεντρώσει εκ νέου την εκστρατεία της για την κατάληψη νέων εδαφών στην ανατολική Ουκρανία και βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο παράθυρο του χρόνου όπου πρόκειται να δημιουργήσουν το σκηνικό για την επόμενη φάση αυτού του πολέμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Όπως επισήμανε, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «προχωρούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα» για να παράσχουν όπλα στις ουκρανικές δυνάμεις για να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments