Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ματαιώθηκε η απομάκρυνση των αμάχων στη Μαριούπολη – Συνεχής βομβαρδισμοί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ματαιώθηκε η απομάκρυνση των αμάχων στη Μαριούπολη – Συνεχής βομβαρδισμοί

Πηγή Φωτογραφίας: BBC

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μια νέα προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη, ένα μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό, είχε σχεδιαστεί να γίνει σήμερα

Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα απομάκρυνση των αμάχων από τη Μαριούπολη. Μια νέα προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη, ένα μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό, είχε σχεδιαστεί να γίνει σήμερα, όπως δήλωσε νωρίς το πρωί η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

«Σήμερα, θα προσπαθήσουμε και πάλι να απομακρύνουμε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους», ανέφερε η Βερεστσούκ σε ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζοντας ότι οι άμαχοι είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται κοντά σε εμπορικό κέντρο της πόλης και υπήρχαν ελπίδες ότι η απομάκρυνσή τους θα μπορούσε να ξεκινήσει γύρω στις 12.00.

Πυραυλικό χτύπημα στην Οδησσό – Επιθέσεις και στο Αζοφστάλ

Εκ νέου αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις συνεχίζουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία. Συμπληρώνονται 3 μήνες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και άρχισαν εκ νέου επιθέσεις στην βιομηχανική περιοχή Αζοφτάλ όπου έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες άμαχοι ενώ νωρίτερα η Οδυσσός δέχθηκε πυραυλική επίθεση.

«Ο εχθρός επιχειρεί να καταπνίξει την τελευταία αντίσταση των υπερασπιστών της Μαριούπολης στην περιοχή του Αζοφστάλ», είπε ο Αρεστόβιτς στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο. Ένας πύραυλος έπληξε σήμερα υποδομές στην πόλη-λιμάνι της Ουκρανίας, την Οδησσό, ανέφεραν σε διαδικτυακή ανακοίνωσή τους οι τοπικές Αρχές.

Με πυραύλους Sarmat οι Ρώσοι

Πρόκειται για ένα στρατηγικό όπλο όπως είπε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού ανάλογο του, το οποίο θα κάνει όσους προσπαθούν να απειλήσουν τη Ρωσία να το ξανασκεφτούν. «Το νέο σύστημα διαθέτει τις υψηλότερες προδιαγραφές από άποψη τακτικής και τεχνολογίας και είναι σε θέση να αντιπαρέλθει όλα τα σύγχρονα μέσα αντιπυραυλικής άμυνας. Δεν έχει ανάλογο στον κόσμο και δεν θα έχει για μεγάλο χρονικό διάστημα» είπε ο Πούτιν.

«Αυτό το πραγματικά μοναδικό όπλο θα ενισχύσει τις δυνατότητες των ενόπλων μας δυνάμεων, θα εγγυηθεί αξιόπιστα την ασφάλεια της Ρωσίας από εξωτερικές απειλές και θα υποχρεώσει να το ξανασκεφθούν εκείνοι που μέσα από την απροκάλυπτη επιθετική τους ρητορική προσπαθούν να απειλήσουν την χώρα μας» είπε ο Πούτιν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments