Διεθνή

Τουρκία: “Συστάσεις” σε ΗΠΑ – Γερμανία να “μην ανακατεύονται” για την καταδίκη Καβαλά

Τουρκία: “Συστάσεις” σε ΗΠΑ – Γερμανία να “μην ανακατεύονται” για την καταδίκη Καβαλά

Πηγή Φωτογραφίας: a24haber

Δεν είναι ευθύνη των ΗΠΑ ή της Γερμανίας να αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση καταδίκης του Οσμάν Καβαλά

Να μην αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας, προειδοποίησε τις χώρες που αντιδρούν στην καταδικαστική απόφαση σε βάρος του  επιχειρηματία και ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ.

«Αφήστε τους να ασχοληθούν με τη δική τους δουλειά. Δεν είναι ευθύνη των ΗΠΑ ή της Γερμανίας να αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας», είπε ο Μπόζνταγκ στους δημοσιογράφους.

«Η τουρκική δικαιοσύνη δεν λαμβάνει αποφάσεις με βάση τις αξιολογήσεις άλλων. Καταδικάζω τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και όλες τις άλλες χώρες που έχουν κάνει δηλώσεις ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας», δήλωσε.

Μάλιστα κάλεσε όλους όσοι επέκριναν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους δικαστές «να σεβαστούν τουλάχιστον το κράτος δικαίου», λέγοντας πώς ο χαρακτηρισμός του δικαστηρίου ως «κατασκευασμένου δικαστηρίου» αποτελεί ξεκάθαρη προσβολή για τα δικαστήρια και τους δικαστές, είπε ο υπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments