Διεθνή

Τουρκία: Ισόβια στον Οσμάν Καβάλα

Τουρκία: Ισόβια στον Οσμάν Καβάλα

Πηγή Φωτογραφίας: dailysabah

Ο Οσμάν Καβάλα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους

Στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε τουρκικό δικαστήριο τον επιχειρηματία και ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα κρίνοντάς τον ένοχο για την  κατηγορία της απόπειρας ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης και της χρηματοδότησης των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το 2013.

Ο Οσμάν Καβάλα ήταν κρατούμενος εδώ και τεσσεράμισι χρόνια χωρίς να έχει καταδικαστεί, παρά τις απειλές του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι θα επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα.

Ο εκδότης, επιχειρηματίας και ακτιβιστής κατηγορείται ότι χρηματοδότησε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013, γνωστές ως διαδηλώσεις «Γκεζί», και επιπλέον ότι συμμετείχε σε συνωμοσία που κατέληξε στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, καθώς και για κατασκοπεία, κατηγορίες που αρνείται.

Ο 64χρονος Καβάλα κρατείται από τα τέλη του 2017 στις φυλακές της Σιλιβριάς, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το οποίο ζητούσε την αποφυλάκισή του από το 2019 .

Το 2020 ο Καβάλα απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που σχετίζονταν με διαδηλώσεις το 2013. Ώρες αργότερα, όμως, ένα άλλο δικαστήριο διέταξε τη σύλληψή του στη βάση μιας κατηγορίας για απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης που συνδεόταν με μια απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Και εκείνο το δικαστήριο αποφάσισε αργότερα να τον αφήσει ελεύθερο για αυτήν την κατηγορία, αλλά διέταξε την κράτησή του για μια κατηγορία κατασκοπείας στην ίδια υπόθεση, σε μία προσπάθεια να παρακαμφθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και να παραμείνει ο Καβάλα στη φυλακή.

Η υπεράσπιση του Καβάλα αναμένεται να ασκήσει έφεση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments