Διεθνή

Βρετανίας: Σαρκασμός Λονδίνου στην απαγόρευση εισόδου στη Μόσχα σε 287 Βρετανούς

Βρετανίας: Σαρκασμός Λονδίνου στην απαγόρευση εισόδου στη Μόσχα σε 287 Βρετανούς
Με σαρκαστικό τρόπο υποδέχθηκε το Λονδίνο τη ρωσική εντολή απαγόρευσης εισόδου στη Μόσχα σε δεκάδες βρετανούς πρώην και νυν βουλευτές, κατηγορώντας τους για ρωσοφοβική υστερία

 Η Ρωσία απαγόρευσε την Τετάρτη σε 287 Βρετανούς βουλευτές να εισέλθουν στη χώρα και τους κατηγόρησε ότι τροφοδοτούν τη «ρωσοφοβική υστερία» στη Βρετανία, προκαλώντας τη σαρκαστική απάντηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι οι κυρώσεις σε μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων ήταν ως απάντηση στο γεγονός ότι η Βρετανία επέβαλε παρόμοιους περιορισμούς σε 386 μέλη της κάτω βουλής του κοινοβουλίου της στις 11 Μαρτίου. 

«Αυτά τα άτομα… συμμετείχαν στον πιο ενεργό ρόλο στη θέσπιση αντιρωσικών μέσων κυρώσεων στο Λονδίνο και συμβάλλουν στην αβάσιμη εξάλειψη της ρωσοφοβικής υστερίας στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η λίστα με τα 287 ονόματα περιελάμβανε νυν και πρώην υπουργούς, καθώς και αρκετά άτομα που δεν υπηρετούν πλέον ως βουλευτές. Ένας πρώην βουλευτής, ο Dominic Grieve, εμφανίζεται μάλιστα δύο φορές.

«Όλοι αυτοί οι 287 θα πρέπει να το θεωρήσουν ως σήμα τιμής», είπε ο Τζόνσον, ο οποίος είχε αποκλειστεί από τη Ρωσία στις 16 Απριλίου, στο κοινοβούλιο.

Το Κρεμλίνο είχε προηγουμένως ξεχωρίσει τον Τζόνσον ως «τον πιο ενεργό συμμετέχοντα στην αντιρωσική κούρσα» κι αυτή την εβδομάδα προειδοποίησε τη Βρετανία για «αναλογική απάντηση» εάν συνεχίσει να προκαλεί την Ουκρανία να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία.

Ο βουλευτής Κρις Μπράιαντ, επί μακρόν επικριτής της Ρωσίας, έθεσε ένα διαδικαστικό ζήτημα στην αίθουσα συζητήσεων για να διαμαρτυρηθεί: «Είμαι απολύτως στενοχωρημένος που δεν είμαι στη λίστα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments