Διεθνή

Γαλλία: Έρευνα για τους βανδαλισμούς οπτικών ινών – Χωρίς ίντερνετ χιλιάδες χρήστες

Γαλλία: Έρευνα για τους βανδαλισμούς οπτικών ινών – Χωρίς ίντερνετ χιλιάδες χρήστες

Πηγή Φωτογραφίας: en.parisinfo

Τα ξημερώματα της Τετάρτης πολλές περιοχές της Γαλλίας αντιμετώπισαν προβλήματα πρόσβασης στο διαδίκτυο - Αρχικά αποδόθηκε σε βλάβη, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκαν βανδαλισμοί στο δίκτυο οπτικών ινών

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε το τμήμα κυβερνοχώρου της Εισαγγελίας του Παρισιού, μετά από βανδαλισμούς σε καλώδια οπτικών ινών που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στο διαδίκτυο.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες στη σύνδεση, ιδιαίτερα στην περιοχή της Γκρενόμπλ , στην Αλσατία και στον Βορρά .

«Κοπή καλωδίων επιβεβαιώθηκε στο Ιλ-ντε-Φρανς», την περιοχή του Παρισιού, «επηρεάζοντας το σταθερό και κινητό δίκτυο», έγραψε σε ένα τουίτ ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Σεντρίκ Ο.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Free, η οποία είναι μία από τις εταιρείες που επηρεάζονται περισσότερο από αυτές τις περικοπές, ανέφερε ξεκάθαρα στον λογαριασμό της στο Twitter «πολλές κακοπροαίρετες ενέργειες κατά τη διάρκεια της νύχτας και του πρωινού », δημοσιεύοντας και φωτογραφίες.

Η SFR, επίσης ανήσυχη, επιβεβαίωσε περικοπές στην περιοχή της Λυών την Τρίτη και στη συνέχεια στην περιοχή του Παρισιού, κατά τη διάρκεια της νύχτας, διευκρινίζοντας ότι οι ομάδες της βρίσκονταν στον χώρο.

Τα κίνητρα αυτών των βανδαλιστικών πράξεων παραμένουν άγνωστα. Η Netalis, μια εταιρεία που ειδικεύεται στο Διαδίκτυο, της οποίας οι δραστηριότητες έχουν διαταραχθεί από αυτές τις περικοπές, έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να υποβάλει μήνυση προκειμένου να «ρίξει φως σε αυτή τη συντονισμένη κακόβουλη πράξη, να εντοπίσει και να διώξει τους δημιουργούς της, όπως καθώς και αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη» .

Οι κακόβουλες ενέργειες που στοχεύουν οπτικές ίνες είναι σπάνιες. Τον Μάιο του 2020, τα καλώδια που ανήκαν στην Orange κόπηκαν στην περιοχή του Παρισιού, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές και την έναρξη έρευνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments