Nέα της αγοράς

Νοkia: Υψηλά κέρδη και μεγάλη ζήτηση

Νοkia: Υψηλά κέρδη και μεγάλη ζήτηση

Πηγή Φωτογραφίας: Glassdoor- Twitter -@featherlitein

Νοkia: 1% σταθερή αύξηση το πρώτο τρίμηνο

Ισχυρότερα από τα αναμενόμενα λειτουργικά κέρδη τριμήνου ανακοίνωσε την Πέμπτη η Νοkia, βοηθούμενη από την υψηλότερη ζήτηση για εξοπλισμό 5G παρά τους περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η φινλανδική εταιρεία κερδίζει έδαφος έναντι αντιπάλων της όπως η σουηδική Ericsson και η κινεζική Huawei, αφού έκανε τα προϊόντα της πιο ανταγωνιστικά επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια στην έρευνα και μειώνοντας με διάφορους τρόπους το κόστος σε άλλους τομείς.

«Η ζήτηση στις τελικές αγορές παραμένει υψηλή και παρόλο που οι περιορισμοί της εφοδιαστικής αλυσίδας συνεχίζουν να επηρεάζουν την ανάπτυξή μας, επιτύχαμε 1% σταθερή αύξηση των καθαρών πωλήσεων σε συνάλλαγμα το πρώτο τρίμηνο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Πέκα Λούντμαρκ.

Αύξηση 9% στην υποδομή δικτύου

Ο τομέας υποδομής δικτύου αυξήθηκε κατά 9% σε σταθερό νόμισμα, λόγω της ισχυρής ζήτησης τόσο σε σταθερά όσο και σε υποθαλάσσια δίκτυα.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 583 εκατ. ευρώ (613 εκατ. δολάρια) από 551 εκατ. ευρώ πέρυσι, ξεπερνώντας τη μέση πρόβλεψη 513 εκατ. ευρώ από τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης την προοπτική καθαρών πωλήσεων για ολόκληρο το έτος μεταξύ 22,9 δισ. ευρώ και 24,1 δισ. ευρώ σε σταθερή βάση νομίσματος.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η Nokia ανακοίνωσε αποχώρηση από τη Ρωσία που θα απέφερε έσοδα 100 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά διατήρησε τις προοπτικές για το σύνολο του έτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments