Πολιτική

Μητσοτάκης σε υπουργούς: Μπορώ να σας απαλλάξω για να ασχοληθείτε με τις περιφέρειές σας

Μητσοτάκης σε υπουργούς: Μπορώ να σας απαλλάξω για να ασχοληθείτε με τις περιφέρειές σας
Μητσοτάκης σε υπουργούς: Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και δεν πρέπει να κατεβάσουν τα μολύβια.

Μήνυμα στους υπουργούς της κυβέρνησης έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να δείξουν μεγαλύτερη αφοσίωση στο έργο των υπουργείων τους. Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και δεν πρέπει να κατεβάσουν τα μολύβια.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε: «Έχω πει πολλές φορές ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Αυτό σημαίνει ότι ο χρονικός ορίζοντας του κυβερνητικού έργου είναι 12μηνος. Και για αυτό σας έχει ζητηθεί από τη γραμματεία της κυβέρνησης ένας προγραμματισμός κυβερνητικού έργου με αυτό τον ορίζοντα. Έχει υποπέσει στην προσοχή μου ότι ίσως κάποιοι να μην πιστεύετε ότι ακριβώς αυτή είναι η πρόθεσή μου».  

Και συνέχισε χαριτολογώντας : «Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά, μην διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών.

Το λέω χαριτολογώντας, αλλά για να τονίσω ότι έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες, μεγάλες προκλήσεις».

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Νέο εθνικό πρόγραμμα στήριξης για την ενέργεια

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πολύ σύντομα, επίσης, θα ανακοινωθεί το νέο εθνικό πρόγραμμα στήριξης απέναντι στις συνέπειες του πολέμου και της εισαγόμενης ενεργειακής ”έκρηξης”», δήλωσε κατά την αρχική του τοποθέτηση.

«Είναι μέτρα τα οποία δεν καλύπτουν όλες τις αυξήσεις, μετριάζουν όμως τις απώλειες από τις ανατιμήσεις. Γιατί αυτή η μάχη με την πανευρωπαϊκή κρίση είναι άνιση και τελικά θα χρειαστεί μία πανευρωπαϊκή απάντηση. Σε εθνικό όμως επίπεδο εμείς στήνουμε τα δικά μας αναχώματα. Και ας μην ξεχνάμε ότι ο πληθωρισμός των τιμών δεν αντιμετωπίζεται, σε καμία περίπτωση, με «πληθωρισμό εντυπώσεων». Αλλά μόνο με επιλογές οι οποίες είναι συνετές και αποτελεσματικές. Κλείνω, λοιπόν, αυτή τη σύντομη αναφορά μου στην επικαιρότητα με τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα σε κάθε πολίτη για όσο καιρό χρειαστεί», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η ενεργειακή επάρκεια της χώρας είναι απόλυτα διασφαλισμένη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments