Διεθνή

Νιγηρία: Nεκροί από κατάρρευση τριώροφου κτιρίου

Νιγηρία: Nεκροί από κατάρρευση τριώροφου κτιρίου

Πηγή Φωτογραφίας: The East African, Newswind

Οκτώ άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από την κατάρρευση ενός τριώροφου κτιρίου σε μια συνοικία του Λάγκος, ανακοίνωσαν οι Αρχές

Οκτώ άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από την κατάρρευση ενός τριώροφου κτιρίου σε μια συνοικία του Λάγκος, της οικονομικής πρωτεύουσας στη Νιγηρία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών.

Το κτίριο κατέρρευσε για αδιευκρίνιστη αιτία γύρω στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής, ανέφεραν οι διασώστες που ανέσυραν από τα ερείπια 23 τραυματίες.

Το ισόγειο και ο πρώτος όροφος του κτιρίου στη συνοικία Έμπουτε Μέτα χρησιμοποιόντουσαν ως αποθήκες, ενώ ο 2ος και ο 3ος όροφος ήταν κατοικίες, δήλωσε στο Γαλλικό ο Ιμπραχίμ Φαρινλόγιε από την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (Nema).

Νιγηρία:

«Ανασύραμε οκτώ πτώματα και 23 άνθρωποι διασώθηκαν με διαφορετικούς βαθμούς τραυματισμών και νοσηλεύονται σε μονάδες υγείας», ανέφερε. «Συνεχίζουμε να σκάβουμε μέσα στα ερείπια αναζητώντας πιθανά θύματα», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου.

Τέτοιου είδους καταστροφές είναι συνηθισμένες στη Νιγηρία, όπου τα αρχιτεκτονικά πρότυπα και οι συντηρήσεις κτιρίων συχνά παραβλέπονται.

Τον Νοέμβριο, η κατάρρευση ενός υπό κατασκευή ουρανοξύστη στο Λάγκος προκάλεσε τον θάνατο 45 εργαζομένων στο εργοτάξιο. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης από την κατάρρευση μιας εκκλησίας τον Ιανουάριο στο Πορτ Χαρκούρ, στο Δέλτα του Νίγηρα.

Μια μελέτη από έναν Νοτιοαφρικανό ερευνητή εντόπισε 152 κτίρια που έχουν καταρρεύσει στο Λάγκος από το 2005.

Παρίσι: Επεισόδια κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης για την Πρωτομαγιά

Πολλές συγκρούσεις έφεραν αντιμέτωπες σήμερα το απόγευμα τις αστυνομικές δυνάμεις και εξαιρετικά ευκίνητες ομάδες νεαρών ντυμένων στα μαύρα στο περιθώριο της διαδήλωσης για την Πρωτομαγιά στο Παρίσι, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι πρώτες εντάσεις σημειώθηκαν μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξη της πορείας, νωρίς το απόγευμα. Μια πολύ ευκίνητη ομάδα διαδηλωτών, οι οποίοι ήταν ντυμένοι στα μαύρα ρούχα, γάντια και μάσκες, αποσπάστηκε από την κύρια πορεία για να συγκρουστεί με την αστυνομία. Προσπάθησαν να στήσουν ένα οδόφραγμα χρησιμοποιώντας πασσάλους και επιτέθηκαν σε βιτρίνες καταστημάτων.

Περίπου είκοσι καταστήματα, κυρίως καταστήματα McDonald’s, ασφαλιστικές εταιρίες, κτηματομεσιτικά γραφεία και τράπεζες υπέστησαν ζημιές ενώ έγινε διάρρηξη σε ένα αυτοκίνητο. Οι διαδηλωτές πέταξαν επίσης βλήματα, μεταξύ των οποίων και φρούτα, στις δυνάμεις της τάξης. Η αστυνομία προσπάθησε να τους διαλύσει κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Η διαδήλωση αυτή διοργανώθηκε μετά το κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων, με αιτήματα τα μισθολογικά θέματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, την κοινωνική προστασία και την οικολογική μετάβαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments