Διεθνή

Ερντογάν Τουρκία: Η ναυπήγηση ημιαεροπλανοφόρου υπό το φόντο της Γαλάζιας Πατρίδας

Ερντογάν Τουρκία: Η ναυπήγηση ημιαεροπλανοφόρου υπό το φόντο της Γαλάζιας Πατρίδας

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Ερντογάν Τουρκία: Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε την ναυπήγηση ημιαεροπλανοφόρου υπό το φόντο της Γαλάζιας Πατρίδας.

Μετά τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις, ο Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα από την Τουρκία την ναυπήγηση ημιαεροπλανοφόρου. Αν και ο όρος «ημι-αεροπλανοφόρο» δεν υπάρχει και στην πραγματικότητα η Τουρκία φαίνεται πως ναυπήγησε ελικοπτεροφόρο το οποίο ήθελε να παρουριάσει ως κάτι άλλο.

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι στο μέλλον θα κατασκευαστεί και «κανονικό» αεροπλανοφόρο και έτσι «θα φτάσουμε σε διαφορετικό επίπεδο στις θάλασσες». «Αυτή τη στιγμή ναυπηγήσαμε το ημιαεροπλανοφόρο μας. Έγινε η καθέλκυσή του. Με τη βοήθεια του Θεού, θα κάνουμε και το κανονικό αεροπλανοφόρο.

Τι ανέφερε ο Ερντογάν

Και όταν το ναυπηγήσουμε θα φτάσουμε σε διαφορετικό σημείο στις θάλασσες, θα συνεχίσουμε να απογοητεύουμε όσους τρίβουν τα χέρια τους και περιμένουν να τα παρατήσει η Τουρκία όπως και να πέσει κάτω», είπε ο Ερντογάν.

Η ομιλία Ερντογάν έγινε με φόντο μια μεγάλη φρεγάτα και τις λέξεις «Mavi Vatanim» που σημαίνουν «Γαλάζια Πατρίδα». Ωστόσο όπως ανέφερε το ΣΚΑΪ, δεν υπήρχε ο γνωστός χάρτης με τον οποίο η Τουρκία εκφράζει τις αλυτρωτικές τις επιδιώξεις.

Γερμανοτουρκική κόντρα

Την ίδια ώρα η Τουρκία δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της για την αντίδραση του Βερολίνου στην καταδίκη του επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγόρησε ανοιχτά τη Γερμανία ότι αντιδρά γιατί χρηματοδοτούσε τον Καβαλά και διαμηνύει πως η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει παρεμβάσεις στα εσωτερικά της.

«Και ενώ υπάρχουν τόσες δικαστικές αποφάσεις για πολίτες της Τουρκίας, γιατί κάποιες χώρες βάζουν στο προσκήνιο τον Οσμάν Καβαλά; «Γιατί η Γερμανία καλεί τον πρέσβη μας στο υπουργείο Εξωτερικών για μια υπόθεση που αφορά δικό μας υπήκοο; ποιος ο λόγος; Διότι αυτοί τον χρηματοδοτούν, αυτοί τον χρησιμοποιούν. Διότι χρησιμοποιούν αυτούς τους ανθρώπους για να επέμβουν στο εσωτερικό της Τουρκίας. Κι εμείς, όπως ζήτησε ο πρόεδρός μας, καλέσαμε τον πρέσβη μας και τους ξεκαθαρίσαμε τα όριά μας. Δεν μπορείτε να κάνετε παρεμβάσεις στις εσωτερικές μας υποθέσεις», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments