Ειδήσεις

Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Απέσυρε η Γερμανία την αγωγή κατά της Ιταλίας

Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Απέσυρε η Γερμανία την αγωγή κατά της Ιταλίας

Πηγή Φωτογραφίας: wikipedia

Διάταγμα που τέθηκε σε ισχύ την Πρωτομαγιά στην Ιταλία έβαλε τέλος στη διαμάχη των δύο χωρών

Η Γερμανία απέσυρε την αγωγή κατά της Ιταλίας για πολεμικές αποζημιώσεις σε θύματα των Ναζί, «μετά τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις στην Ιταλία» και λόγω των συζητήσεων μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε την Παρασκευή το ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ.

Η Γερμανία είχε προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, καθώς τα ιταλικά δικαστήρια συνέχισαν να έχουν αξιώσεις κατά της χώρας από θύματα εγκλημάτων πολέμου των Ναζί που ζητούσαν αποζημιώσεις παρά την αντίθετη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου το 2012 για το ίδιο θέμα.

Το Βερολίνο είχε ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο να απαιτήσει από τα ιταλικά δικαστήρια να σταματήσουν να εξετάζουν αστικές αξιώσεις εναντίον του, προσθέτοντας ότι τα δικαστήρια παραβιάζουν την κυριαρχική ασυλία της Γερμανίας.

Όμως τώρα, σύμφωνα με το δικαστήριο του ΟΗΕ, η Γερμανία θεωρεί ότι ένα νέο ιταλικό διάταγμα που τέθηκε σε ισχύ την 1η Μαΐου αντιμετωπίζει τις ανησυχίες στην υπόθεση.

Η Γερμανία κατανοεί από το Διάταγμα ότι «η ιταλική νομοθεσία απαιτεί από τα ιταλικά δικαστήρια να άρουν τα μέτρα εκτέλεσης που είχαν ληφθεί προηγουμένως και ότι δεν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα περιορισμού από τα ιταλικά δικαστήρια κατά γερμανικών περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιούνται για κυβερνητικούς μη εμπορικούς σκοπούς που βρίσκονται σε ιταλικό έδαφος» αναφέρεται στην επιστολή με την οποία το Βερολίνο ζήτησε την απόσυρση της αγωγής.

Οι ακροάσεις στο δικαστήριο της Χάγης επρόκειτο να ανοίξουν στις 9 Μαΐου αλλά τώρα έχουν ακυρωθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments