Διεθνή

Βερολίνο: Εξουδετέρωση μηχανισμού σε κτίριο κατοικιών με Ρώσους δημοσιογράφους

Βερολίνο: Εξουδετέρωση μηχανισμού σε κτίριο κατοικιών με Ρώσους δημοσιογράφους
Η Ρωσία ζήτησε από τη Δύση την προστασία των Ρώσων δημοσιογράφων και των οικογενειών τους, που ζουν στο εξωτερικό

Σε εξονυχιστικό έλεγχο υποβάλουν οι γερμανικές αρχές τον μηχανισμό που εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε σε κτίριο κατοικιών που στεγάζει, όπως αναφέρει το Ria Novosti, Ρώσους δημοσιογράφους, σε νοτιοδυτική συνοικία του Βερολίνου.

Η συσκευή βρέθηκε την Παρασκευή και οι ερευνητές εξετάζουν πόσο επικίνδυνη ήταν και σε ποιον στόχευε, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου σε απάντηση έρευνας το πρωί.

Σε δήλωση που εκδόθηκε από κοινού από την αστυνομία και τον εισαγγελέα ανέφερε ότι το πιθανό κίνητρο πίσω από την τοποθέτηση της συσκευής αποτελεί πλέον αντικείμενο έρευνας από το τμήμα κρατικής ασφάλειας του Βερολίνου και της εισαγγελίας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε το Σάββατο από τις αρχές στη Γερμανία και των κρατών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να λάβουν μέτρα για την προστασία των Ρώσων δημοσιογράφων και των οικογενειών τους στο εξωτερικό.

«Το βλέπουμε αυτό ως άμεση συνέπεια της παρενόχλησης των ρωσικών ΜΜΕ και των υπαλλήλων τους που εξαπολύονται στη Δύση», ανέφερε σε ανακοίνωση. «Η πολιτικοποιημένη απόφαση να αποσυνδεθούν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης από τα ερτζιανά στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ο προπομπός του φυσικού εκφοβισμού τους, μέχρι την εξάλειψή τους».

Το βίντεο που μεταδόθηκε από το RIA το βράδυ της Παρασκευής δείχνει έναν αποκλεισμένο δρόμο και ένα άτομο με προστατευτική στολή, που σύμφωνα με το πρακτορείο ήταν ένας από τους πυροτεχνουργούς που εργάζονταν για την εξουδετέρωση της βόμβας.

Διάφοροι ρωσικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν απαγορευτεί στις δυτικές χώρες αφού κατηγορήθηκαν για διάδοση προπαγάνδας σε σχέση με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα ελεγχόμενα από το κράτος ρωσικά μέσα RT και Sputnik απαγορεύτηκαν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τις 2 Μαρτίου.

«Η συστηματική χειραγώγηση και παραπληροφόρηση πληροφοριών από το Κρεμλίνο εφαρμόζεται ως επιχειρησιακό εργαλείο στην επίθεσή του στην Ουκρανία», δήλωσε τότε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments