Οδηγός

ΟΑΕΔ θέσεις εργασίας: Νέο πρόγραμμα για κατάρτιση εργαζομένων ΛΑΕΚ σε μικρές επιχειρήσεις

ΟΑΕΔ θέσεις εργασίας: Νέο πρόγραμμα για κατάρτιση εργαζομένων ΛΑΕΚ σε μικρές επιχειρήσεις
ΟΑΕΔ θέσεις εργασίας: Οι Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Φορείς οι οποίοι ορίζονται από το καταστατικό τους ως Φορείς Εκπροσώπησης Εργοδοτών, των οποίων τα μέλη διατηρούν επαγγελματική δραστηριότητα.

Απόφαση για τους δικαιούχους που μπορούν να πάρουν μέρος στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων ΛΑΕΚ 0,06 έτους 2021 ενέκρινε το ΔΣ του ΟΑΕΔ. Με την απόφαση 2262/52/2022, το ΔΣ του ΟΑΕΔ εγκρίνει το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων ΛΑΕΚ 0,06 έτους 2021.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού δικαιούχοι φορείς υλοποίησης είναι ως εξής:

Οι Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Φορείς οι οποίοι ορίζονται από το καταστατικό τους ως Φορείς Εκπροσώπησης Εργοδοτών, των οποίων τα μέλη διατηρούν επαγγελματική δραστηριότητα.

  • Οι Επιστημονικοί Σύλλογοι.
  • Τα Επιμελητήρια στα οποία ανήκουν οι επιχειρήσεις-μέλη που απασχολούν από 1-49 άτομα.
  • Τα Εργατικά Κέντρα κατόπιν παραχώρησης του δικαιώματος από ΦΕΕ.
  • Οι Ομοσπονδίες Εργοδοτικών Φορέων.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 49 άτομα προσωπικό, οι οποίες υπόκεινται στην υποχρέωση καταβολής στον ΕΦΚΑ της εργοδοτικής εισφοράς ΛΑΕΚ (0,06%) και δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,06 για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Οι επιχειρήσεις που καταρτίζουν το προσωπικό τους θα πρέπει να είναι:

  • Μέλη των δικαιούχων ΦΕΕ (εγγεγραμμένα στο Μητρώο Μελών) είτε
  • Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ίδιο κλάδο ή τομέα παραγωγής αλλά δεν ανήκουν σε ΦΕΕ (Μη Μέλη).

ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΙ

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:

  • Α. Οι Εργαζόμενοι των Επιχειρήσεων της προηγούμενης παραγράφου που απασχολούν από 1-49 άτομα προσωπικό. Οι έλεγχοι της κατηγορίας αυτής που αφορούν στους καταρτιζόμενους, γίνονται αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο μέσω ΕΡΓΑΝΗ, όπως περιγράφονται παραπάνω.
  • Β. Οι Εργαζόμενοι που το αντικείμενο απασχόλησης τους δεν τους επιτρέπει να έχουν σταθερή εργασία. Οι εργαζόμενοι της κατηγορίας αυτής υποχρεωτικά θα πρέπει:
  • α) όταν δηλώνονται σε πρόγραμμα να μην εμφανίζονται απασχολούμενοι σε επιχείρηση (γιατί σε μία τέτοια περίπτωση πρέπει να δηλώνονται σε τμήμα τύπου Α)
  • β) να διαθέτουν τουλάχιστον 50 ημερομίσθια. Η περίοδος ελέγχου της απασχόλησης αφορά το έτος 2021. Η Δ.ΥΠ.Α. και το πληροφοριακό σύστημα θα αντλεί δεδομένα από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ και το αντίστοιχο του ΕΦΚΑ, προκειμένου να διενεργεί τους απαραίτητους ελέγχους τόσο για τις Επιχειρήσεις όσο και για τους Εργαζόμενους.

Οι έλεγχοι αυτοί θα διενεργούνται σε πραγματικό χρόνο κατά την υποβολή των προτάσεων των προγραμμάτων των δικαιούχων φορέων κατά την αξιολόγηση, και κατά την επιτρεπτή από την εγκύκλιο αντικατάσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments