Διεθνή

G7: “Περισσότερα όπλα στην Ουκρανία και κυρώσεις στη Ρωσία”

G7: “Περισσότερα όπλα στην Ουκρανία και κυρώσεις στη Ρωσία”

Πηγή Φωτογραφίας: POLITICO, Paudal, Reuters

G7: Περισσότερο στρατιωτικό και πολεμικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, καθώς και την επιβολή νέων και περισσοτέρων κυρώσεων στη Μόσχα ζήτησε η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λις Τρας

Περισσότερο στρατιωτικό και πολεμικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, καθώς και την επιβολή νέων και περισσοτέρων κυρώσεων στη Μόσχα ζήτησε η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λις Τρας στη Σύνοδο της G7.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτήν την στιγμή να διατηρηθεί η πίεση στον Βλαντίμιρ Πούτιν παραδίδοντας περισσότερα όπλα στην Ουκρανία και αυξάνοντας τις κυρώσεις» κατά της Μόσχας, τόνισε προσερχόμενη στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της G7 στη βόρεια Γερμανία.

«Πολύ ισχυρή ενότητα» της G7

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν χαιρέτισε σήμερα την «πολύ ισχυρή ενότητα» των χωρών της G7 για την υποστήριξη του αγώνα της Ουκρανίας απέναντι στη Ρωσία «ως τη νίκη».

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7, οι οποίοι συνέρχονται στο Βάνγκελς στις όχθες της Βαλτικής στη Γερμανία ως αύριο Σάββατο, προσκάλεσαν τους ομολόγους τους της Ουκρανίας και της Μολδαβίας να μετάσχουν στις συνομιλίες τους.

«Η συνέχιση σε διάρκεια της υποστήριξης του αγώνα της Ουκρανίας για την εθνική της κυριαρχία ως τη νίκη αποτελεί μέρος μιας πολύ ισχυρής ενότητας των μελών της G7», σημείωσε ο Λεντριάν.

“Θα τεθεί τέλος στον αποκλεισμό των ουκρανικών σιτηρών”

Οι υπουργοί Εξωτερικών των G7 θα συζητήσουν το πώς θα τεθεί τέλος στον αποκλεισμό των σιτηρών της Ουκρανίας ώστε να εξαχθούν στον κόσμο, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

«Υπάρχουν 25 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών που αυτή τη στιγμή είναι μπλοκαρισμένοι στο λιμάνι της Οδησσού, το οποίο σημαίνει φαγητό για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο που το χρειάζονται επειγόντως, πάνω απ’ όλα στις χώρες της Αφρικής και στη Μέση Ανατολή», δήλωσε η Μπέρμποκ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εκτινάξει τις διεθνείς τιμές των σιτηρών, των μαγειρικών ελαίων, των καυσίμων και των λιπασμάτων, με τους οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών να προειδοποιούν ότι η αύξηση των τιμών θα επιδεινώσει την επισιτιστική κρίση στην Αφρική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments