Πολιτική

Δημοσκόπηση: Η ΝΔ σταθερά πρώτη

Δημοσκόπηση: Η ΝΔ σταθερά πρώτη

Πηγή Φωτογραφίας: CNN.gr, Eurokinissi

Τα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας κοινής γνώμης που πραγματοποίησε η εταιρεία RealPolls  είδαν το φως της δημοσιότητας

Τα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας κοινής γνώμης που πραγματοποίησε η εταιρεία RealPolls  είδαν το φως της δημοσιότητας. Με βάση με τα πορίσματα της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πρώτη μεταξύ των εκλογικών προτιμήσεων, αφήνοντας σταθερά δεύτερο και σε απόσταση ασφαλείας τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς. 

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας RealPols, με τη χρήση πανελλαδικού δείγματος.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των πολιτών. Η διαφορά με τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 4,9%.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,5% έναντι 22,6% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει το ποσοστό του να ενισχύεται κατά 2,2%. 

Η τρίτη θέση καταλαμβάνεται από το Κίνημα Αλλαγής με 9,6%. Ακολουθούν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, τα οποία συγκεντρώνουν.

Είναι αξιοπρόσεκτο ότι, παρά τον πόλεμο που κήρυξε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας και που συνεχίζει να μαίνεται με αλυσιδωτές συνέπειες την ενεργειακή κρίση και την αύξηση της τιμής των προϊόντων σε βασικά αγαθά, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να διατηρεί απόφαση ασφαλείας από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ο χώρος της πέραν της Νέας Δημοκρατίας Δεξιάς, βρίσκεται μακριά από την είσοδο στην εξασφάλιση της κοινοβουλευτικής της εισόδου. Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες για την Πατρίδα συγκεντρώνουν 2,2% των εκλογικών προτιμήσεων, ενώ η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δεν φθάνει καν στο 1% των προτιμήσεων των πολιτών, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που φιλοξένησε η εφημερίδα «Δημοκρατία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments