People

Eurovision 2022: Ο κόσμος έδειξε την συμπαράστασή του στην Ουκρανία

Eurovision 2022: Ο κόσμος έδειξε την συμπαράστασή του στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: NPR

Eurovision 2022: Η μεγάλη νίκη της Ουκρανίας, οι ξαφνικές ανατροπές και τα highlights που ξεχωρίσαμε

Λάμψη, φλογερές και εκκεντρικές εμφανίσεις αλλά και ρομαντικές ερμηνείες κατάφεραν να ξεχωρίσουν στον χθεσινό 66ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision στο «Pala Olympico» του Τορίνο. Κεντρικός πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν η Ουκρανία, η οποία δεν διέψευσε τα προγνωστικά του τηλεοπτικού κοινού και κατέκτησε την κορυφή με 631 ψήφους! Την τελική πεντάδα ολοκλήρωσαν, αντίστοιχα, το Ηνωμένο Βασίλειο στην δεύτερη θέση με τον Sam Ryder και το «Space Man», η Ισπανία στην τρίτη θέση με την εκρηκτική Chanel και το «SloMo». Ακολουθεί η Σουηδία με την αισθαντική Cornelia Jakobs και το “Hold me closer” και η Σερβία με την «viral», Konsktrakta και το «In Corpore Sano». Η χώρα μας, με την αξιόλογη ερμηνευτική προσπάθεια της Amanda Georgiadis και το «Die Together» κατάφερε να παραμείνει στην τελική δεκάδα, αποσπώντας 215 ψήφους, οι οποίοι την ανέδειξαν στην όγδοη θέση.

Την αυλαία του διαγωνισμού άνοιξε ένα συγκινητικό video μέσα από ιδιαίτερες μουσικές συνεργασίες που μοιράστηκαν το σύνθημα «Give Peace a Chance». Την σκυτάλη πάνω στη σκηνή πήρε η καθιερωμένη παρέλαση με τις σημαίες των χωρών και την παρουσίαση των είκοσι πέντε φιναλίστ. Απολαυστικό ήταν το εκρηκτικό show της δημοφιλούς Ιταλίδας τραγουδίστριας, Laura Pausini, μιας από τους τρεις οικοδεσπότες της βραδιάς. Με τον Ιταλό τηλεοπτικό παρουσιαστή, Alessandro Cattelan και τον Λιβανέζο τραγουδιστή, Mika, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια διασκεδαστική παρουσίαση, προσφέροντας γέλιο και σασπένς μέχρι το τέλος. To main theme της φετινής εκδήλωσης ήταν το «Sound of Beauty», «Ο Ήχος της Ομορφιάς».

Ο μεγάλος νικητής

Το κοινό αποφάσισε και η αριθμητική απόκλιση από την ψήφο της κριτικής επιτροπής ήταν μεγάλη, δίνοντας στα τελευταία λεπτά 439 ψήφους. Είναι φανερό ότι ο κόσμος στάθηκε δίπλα σε μια χώρα που αντιμετωπίζει κατά πρόσωπο τον πόλεμο, κάτι που έχει να συμβεί στον μουσικό διαγωνισμό από το 1993, όταν συμμετείχε η Βοσνία – Ερζεγοβίνη όντας, επίσης, σε εμπόλεμη ζώνη. Η ουκρανική συμμετοχή με τους Kalush Orchestra και το τραγούδι «Stefania», «άγγιζε» τον κόσμο μέσα από τα παραδοσιακά μελωδικά στοιχεία του. Το ερώτημα των δύο κεντρικών σχολιαστών για την Ελλάδα, Γιώργου Καπουτζίδη και Μαρίας Κοζάκου, μετά την ανακοίνωση της νίκης, αφορούσε στο πού θα γίνει την επόμενη χρονιά ο διαγωνισμός, δεδομένης της κατάστασης.

Οι ξαφνικές ανατροπές

Πολλές φορές έχουμε παρατηρήσει τα διαφορετικά κριτήρια ψήφου μεταξύ televoting και κριτικής επιτροπής, κάτι που δεν έλειψε και χθες. Η χώρα μας κατάφερε να αποσπάσει μόλις 57 ψήφους από το κοινό, η Νορβηγική συμμετοχή, η οποία από τους 36 βαθμούς απέσπασε 146 ψήφους από το κοινό, με αποτέλεσμα να αγγίξει και την έκτη θέση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Η Μολδαβία από τις τελευταίες θέσεις, στις οποίες βρισκόταν κατάφερε να αναδειχτεί στην τρίτη θέση με πάνω από 253 βαθμούς. Την μεγαλύτερη ανατροπή σημείωσε και η Σερβία, η οποία από τους 87 βαθμούς άγγιξε την πρώτη θέση με την προσθήκη 225 βαθμών. Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι καμία χώρα στο televoting δεν χάρισε την ψήφο της στην συμμετοχή της Ελβετίας με τον Marius Bear Boys και το «Boys do cry».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments