Πολιτική

Επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Διθύραμβοι Αμερικανών Γερουσιαστών για την ιστορική ομιλία

Επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Διθύραμβοι Αμερικανών Γερουσιαστών για την ιστορική ομιλία
Η ομιλία του πρωθυπουργού στην καρδιά της αμερικανικής Δημοκρατίας, προκάλεσε τα διθυραμβικά σχόλια των Γερουσιαστών, οι οποίοι συγκλόνισαν χειροκροτώντας όρθιοι τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η ιστορική ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Αμερικανικό Κογκρέσο εκτός από την ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία της για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, προκάλεσε τα διθυραμβικά σχόλια του ίδιου του αμερικανικού πολιτικού συστήματος όπως διαπιστώνεται από τα tweets των Αμερικανών Γερουσιαστών, τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και μετά.

Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι, που έσπευσαν εκτός από το να συγχαρούν τον πρωθυπουργό, να φωτογραφηθούν μαζί του, αλλά και με την οικογένειά του, που βρισκόταν στο πλευρό του στην ιστορική αυτή στιγμή.

Η αρχή έγινε από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία και απήυθυνε την πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό. Η Νάνσι Πελόζι εκφράστηκε με ιδιαίτερα συγκινισιακά φορτισμένα λόγια για την παρουσία του κ.Μητσοτάκη στο Αμερικανικό Κογκρέσο, αλλά και για τις δημοκρατικές καταβολές των δύο εθνών.

Η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, επεσήμανε τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι γίνονται βαθύτεροι καθημερινά.

Πλήθος γερουσιαστών, πολλοί από τους οποίους ομογενείς, παιδιά Ελλήνων μεταναστών,  που δεν ξεχνούν τους δεσμούς τους με την Ελλάδα, σε αναρτήσεις, τις οποίες συνοδεύαν από φωτογραφίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αντέστρεφαν τους ρόλους και δήλωναν ιδιαίτερη τιμή για την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Δείτε μερικά μόνο από τα σχόλια των Αμερικανών Γερουσιαστών

Φρανκ Παλλόν

Ντόναλντ Νόρκρος

Νικό Μαλιοτάκις

Τζον Σαρμπάνις

Κρις Πάππας

Τζέικ Αούτσινκλος

Τζαχάνα Χέις

Ελένη Καβρός Ντεγκρό

Καρολίν Μαλόνει

Τσάρλι Κριστ

Αλ Γκριν

Γκρέις Μενγκ

Ρόζα Ντελάουρο

Γιαν Σακόφσκι

Ράτζα Κρισναμούρτι

Σερί Μπούστος

Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ

STENY HOYER

Στένι Χόγιερ

Σίλβια Γκαρσία

Ρον Κιντ

Τζος Γκότχαϊμερ

Ρικ Λάρσεν

Μπάρμπαρα Λι

Ντέιβιντ Σίσιλιν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments