Οικονομία

Ομόλογα: Νέα δημοπρασία 500 εκατομμυρίων τη Δευτέρα

Ομόλογα: Νέα δημοπρασία 500 εκατομμυρίων τη Δευτέρα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ομόλογα: Έκτακτη Δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου

Έκτακτη Δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου, όπου θα είναι σταθερού επιτοκίου ύψους 3,90%, με ημερομηνία λήξης την 30 Ιανουαρίου του 2033 και θα είναι σε άυλη μορφή, ISIN GR0128015725

Σκοπός της επανέκδοσης είναι η παροχή επιπλέον ρευστότητας στη συγκεκριμένη ομολογιακή έκδοση. Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 500 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 (Τ+5).

Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως τη 12:00 μεσημβρινή (μ.μ.), τοπική ώρα, της 23ης Μαΐου 2022 και οι οποίες ικανοποιούνται, μέχρι του ύψους του δημοπρατούμενου ποσού, στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut off τιμή).

Η εν λόγω δημοπρασία δε θα ληφθεί υπόψη για την αξιολόγηση των Β.Δ. Για τα Ομόλογα δε θα δοθεί καμία προμήθεια.

Έξοδος της Ελλάδας στις αγορές: Βγαίνει άμεσα με επανέκδοση 7ετούς ομολόγου

Εντολή σε έξι επενδυτικές τράπεζες για επανακυκλοφορία 7ετούς ομολόγου έδωσε η Ελλάδα. Συνδιαχειριστές της έκδοσης θα είναι οι BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Golamdn Sachs και JP Morgan. Όπως αναφέρει το mandate, πρόκειται να επανεκδοθεί ο τίτλος που είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του 2020 με ωρίμανση στις 22 Απριλίου 2027 και κουπόνι 2%. Η νέα έξοδος στις αγορές έρχεται αμέσως μετά την αναβάθμιση από την S&P του αξιόχρεου της χώρας σε ΒΒ+.

ΕΚΤ: Θα συνεχίσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε να συνεχίσει να επιτρέπει στις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης να δέχονται ως αποδεκτά ελληνικά κρατικά ομόλογα. Αφορά αυτά που δεν πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις πιστωτικής ποιότητας του Ευρωσυστήματος, αλλά πληρούν όλα τα άλλα ισχύοντα κριτήρια καταλληλότητας, για τουλάχιστον όσο συνεχίζονται οι επανεπενδύσεις των ελληνικών κυβερνητικών ομολόγων στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments