Διεθνή

Νταβούτογλου: «Απαράδεκτες οι θέσεις Μητσοτάκη στις ΗΠΑ»

Νταβούτογλου: «Απαράδεκτες οι θέσεις Μητσοτάκη στις ΗΠΑ»

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki

Νταβούτογλου: Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η φράση του Ερντογάν κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Οι θέσεις που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ «δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αχμέντ Νταβούτογλου.

Ηγέτης σήμερα του Κόμματος του Μέλλοντος, ο Νταβούτογλου επέκρινε τις θέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού λέγοντας ότι η προσέγγισή του «θα καταστρέψει την ειρήνη στο νησί και θα αποσταθεροποιήσει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Τι διερωτήθηκε ο Νταβούτογλου

Αλλά παράλληλα, ο Νταβούτογλου κατακρίνει και την κυβέρνηση Ερντογάν για την καθυστερημένη αντίδρασή της σε όσα δήλωσε η ελληνική πλευρά.

«Τι απάντησε η τουρκική κυβέρνηση;», διερωτήθηκε ο Νταβούτογλου που πρόσθεσε ότι πέρασαν πέντε ημέρες από την ομιλία. Ρώτησε ακόμη γιατί δεν δεν κλήθηκε για εξηγήσεις ο Έλληνας πρεσβευτής στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η επίθεση προς τον Ερντογάν

Τα συμφέροντα της Τουρκίας, είπε ακόμη, δεν προστατεύονται από το προσωπικό «εγώ», αλλά από ψύχραιμα βήματα και αποφάσεις.

Ο Νταβούτογλου έβαλε ευθέως κατά του Ερντογάν για τις στενές σχέσεις του με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τις σχέσεις του με τους νυν προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας. «Δεν θα ζητούσες αλλιώς να συναντηθείς με τον Μπάιντεν που κατηγορεί το έθνος μας για γενοκτονία [ενν. την Γενοκτονία των Αρμενίων] και δεν θα περίμενες στην πόρτα του Πούτιν που έκανε μάρτυρες τόσους στρατιώτες μας», είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments