Διεθνή

Γείτονας σε βουλιμική κρίση

Γείτονας σε βουλιμική κρίση
Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr ότι πράγματι, ο Ερντογάν δεν παρέμεινε στους όρους προς τις ενδιαφερόμενες προς ένταξη χώρες, αλλά επεκτάθηκε σε απαιτήσεις και προς τρίτους, στην προκειμένη περίπτωση τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις οποίες εγκαίρως ήρθε σε συμφωνία το Υπουργείο Εξωτερικών

Η Ελληνική Κυβέρνηση διάβασε ορθά τις εξελίξεις και διέγνωσε εγκαίρως τις βουλιμικές τάσεις του εξ Ανατολών γείτονα, αποφεύγοντας τις σπασμωδικές ενέργειες. Πράγματι, ο Ερντογάν δεν παρέμεινε στους όρους προς τις ενδιαφερόμενες προς ένταξη χώρες, αλλά επεκτάθηκε σε απαιτήσεις και προς τρίτους, στην προκειμένη περίπτωση τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις οποίες εγκαίρως ήρθε σε συμφωνία το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Άγκυρα κατηγορεί τόσο τις υπό ένταξη χώρες, όσο και τις ΗΠΑ ότι υποθάλπουν την τρομοκρατία και σε αυτήν περιλαμβάνουν τους Κούρδους της Συρίας του YPG, που έκαναν τις από ξηράς επιχειρήσεις εναντίον του λεγόμενου ισλαμικού κράτους του ISIS, την ώρα που η Άγκυρα είχε υπόγειες συναλλαγές μαζί τους, αγοράζοντας πετρέλαιο.

Το πακέτο του δεκάλογου προς τους Σουηδούς περιλαμβάνει από την έκδοση 32 Κούρδων του PKK έως και την υποχρέωση να πουλάνε με το έτσι θέλω στον Ερντογάν οπλικά συστήματα.

Παράλληλα, υποδύονται τους θεματοφύλακες ασφαλείας του ΝΑΤΟ, την ώρα που απειλούν με πόλεμο ένα άλλο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αρνούμενοι πεισματικά να αποδεχτούν το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας για την θεσμική – ειρηνική επίλυση των διαφορών με την Ελλάδα.

Ενοχλούνται σφόδρα για την συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για την χρησιμοποίηση της Αλεξανδρούπολης ως βάσης μεταφοράς στρατιωτικού υλικού προς την Ανατολική Ευρώπη. Οι αναλυτές της γείτονος στα ελεγχόμενα από το καθεστώς Ερντογάν ΜΜΕ, αναφέρουν κυνικά ότι η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ εμποδίζει τα στρατεύματά τους να προελάσουν προς τη.. Δυτική Θράκη.

Την ώρα που επαναλαμβάνουν νυχθημερόν το αφήγημα του εξοπλισμού των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, παρατάσσουν μια ολόκληρη στρατιά στα μικρασιατικά παράλια, με εκατοντάδες αποβατικά σκάφη και συνεχείς ασκήσεις με σενάριο αποβατική επιχείρηση σε νησί. Και δεν έμειναν εκεί. Τώρα πετάνε οπλισμένα αεροσκάφη και drone πάνω από κατοικημένα μεγάλα ελληνικά νησιά προκλητικά και σε χαμηλό ύψος.

Στο σενάριο αυτό αν προσθέσει κανείς την θεωρία της γαλάζιας πατρίδας, που διχοτομεί το Αιγαίο και βάζει όλα τα ελληνικά νησιά της περιοχής υπό την “σκέπη” της Τουρκίας και το πέραν πάσης νομιμότητας τουρκολυβικό μνημόνιο, που αγνοεί κυριαρχικά δικαιώματα Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Καστελόριζου, μπορεί κάλλιστα να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι η Άγκυρα παίζει το επεκτατικό της παιχνίδι. Και μάλιστα, με έναν τρόπο μάλλον άτσαλο, αν όχι χονδροειδή.

Η φήμη του ευγενούς που ακολουθεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικό δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται σαν ένδειξη αδυναμίας αλλά σαν ένδειξη αυτοπεποίθησης και σιγουριάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments