Διεθνή

Τέξας: Ήθελε να σκοτώσει ο 18χρονος μακελάρης – Άγνωστες όλες οι κινήσεις του

Τέξας: Ήθελε να σκοτώσει ο 18χρονος μακελάρης – Άγνωστες όλες οι κινήσεις του

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Benri

Τέξας: Παγκόσμιο σοκ έχει φέρει το μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 19 μαθητών από τον 18χρονο μακελάρη

Παγκόσμιο σοκ έχει φέρει το μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 19 μαθητών και δύο δασκάλων, αλλά και δολοφονία -από τα πυρά των αστυνομικών- του 18χρονου μακελάρη.

Πάντως άγνωστο παραμένει στις Αρχές της κομητείας τους λόγους που οδήγησαν τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος, με τις έρευνες να αρχίζουν από τα προφίλ του στο διαδίκτυο.

Ο νεαρός -εικονίζεται με μαλλιά περίπου ως τους ώμους και ανέκφραστο ύφος σε σέλφι που είχε ανεβάσει στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης I

πριν από 1 ημέρα
Benri

nstagram, ενώ σε άλλη φωτογραφία του διακρίνονται δυο τουφέκια εφόδου πάνω σε χαλί- διέπραξε τη σφαγή αφού πρώτα πυροβόλησε τη γιαγιά του. Δεν είναι καθαρό αν τα δύο γεγονότα συνδέονται. Σύμφωνα με τον υπαξιωματικό των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στο Τέξας Έρικ Εστράντα, που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η γιαγιά εισήχθη στο νοσοκομείο University Health, όπου νοσηλεύεται σε «κρίσιμη κατάσταση».

Με το που ενηλικιώθηκε αγόρασε τα όπλα

Ο Ράμος έγινε 18 ετών στις 16 Μαΐου. Την επόμενη ημέρα και στις 20 Μαΐου αγόρασε δύο AR-15, τα πολεμικού τύπου τυφέκια και μαζί αγόρασε και 375 σφαίρες.

Υπολογίζεται ότι κόστισαν όλα μαζί γύρω στις 5 χιλιάδες δολάρια. Τα αγόρασε παρότι ήταν γνωστός στην αστυνομία εξαιτίας των καυγάδων με τη μητέρα του που είναι χρήστης ουσιών, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί πως κατάφερε να ξεφύγει από τους σερίφηδες στην πρώτη ανταλλαγή πυρών και έτσι κατάφερε να φτάσει στο σχολείο.

«Πυροβόλησα τη γιαγιά μου, τώρα θα επιτεθώ σε σχολείο»

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ είπε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι ο μακελάρης του Τέξας έκανε τρεις αναρτήσεις στο Facebook πριν από την επίθεση του στο σχολείο, αλλά εκπρόσωπος της Meta, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, δήλωσε αργότερα ότι είχε στείλει τις ανατριχιαστικές λέξεις σε προσωπικά μηνύματα στο Facebook που δεν ήταν ορατά στο κοινό.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, ο νεαρός άνδρας είχε ανακοινώσει στο Facebook 15 λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς ότι επρόκειτο να κάνει αυτή την επίθεση. Επίσης κατά τον ίδιο, ο 18χρονος ανέφερε σε άλλες δυο αναρτήσεις του ότι θα πυροβολήσει τη γιαγιά του και ότι πυροβόλησε τη γιαγιά του. «Το τρίτο μήνυμα, χωρίς αμφιβολία λιγότερο από 15 λεπτά πριν φθάσει στο σχολείο, έγραφε: “Θα πάω ν’ ανοίξω πυρ σε ένα δημοτικό σχολείο” του Τέξας» διευκρίνισε.

Ο εκπρόσωπος της Meta, Άντι Στόουν, από την πλευρά του έγραψε σε tweet: «Τα μηνύματα που περιέγραψε ο κυβερνήτης Άμποτ ήταν προσωπικά και ανακαλύφθηκαν μετά την τρομερή τραγωδία. Συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές στη συνεχιζόμενη έρευνά τους».

To προφίλ του 18χρονου δολοφόνου

Ο μακελάρης έχει αρχίσει να εμφανίζεται ως μοναχικός έφηβος που δεχόταν bullying, για τα ρούχα του και την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του που σταμάτησε κάποια στιγμή το σχολείο και άρχισε να εργάζεται στα Wendy’s. Όσοι γνώριζαν τον Ράμος ή τους συγγενείς του λένε ότι ήταν ένα «ήσυχο» αγόρι που γινόταν όλο και πιο βίαιο καθώς μεγάλωνε.

Μία συνάδελφος περιέγραψε ότι ο Ράμος έχει ένα επιθετικό σερί. Είπε στην Daily Beast πώς τριγυρνούσε με ένα ζευγάρι γάντια του μποξ στο πάρκο, ζητώντας από τον κόσμο να τον μαγνητοσκοπήσει. Απειλούσε επίσης τους συναδέλφους του, ρωτώντας τους: «Ξέρετε ποιος είμαι;». «Ήταν πολύ αγενής με τα κορίτσια μερικές φορές… και έστελνε επίσης ακατάλληλα μηνύματα στις κυρίες», είπε, ζητώντας να μην χρησιμοποιηθεί το όνομά της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments