Πολιτική

Ζαχάροβα – Μητσοτάκης: Σκληρό “μπρα ντε φερ” Αθήνας – Μόσχας

Ζαχάροβα – Μητσοτάκης: Σκληρό “μπρα ντε φερ” Αθήνας – Μόσχας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, CNN

Ζαχάροβα - Μητσοτάκης: Με αρκετά σκληρό και έντονο ύφος απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών η οποία επιτέθηκε στον Έλληνα Πρωθυπουργό

Με αρκετά σκληρό και έντονο ύφος απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία που πραγματοποίησε στο Κογκρέσο την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς έκανε συσχετισμό της ελληνικής επανάστασης με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τι είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος στην ιστορική ομιλία στο Κογκρέσο;

«Αντικαταστήστε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία και οι ομοιότητες είναι οδυνηρές. Όπως στη Μαριούπολη, έτσι και στο Μεσολόγγι το 1826 οι υπερασπιστές της πόλης απέκρουσαν τη μία επίθεση μετά την άλλη, πριν από την τελευταία έξοδο, μια πράξη εξαιρετικής τόλμης, που στοίχισε όμως τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά», είχε επισημάνει επί λέξει ο πρωθυπουργός της χώρας ενώπιον της Γερουσίας.

Η επίθεση Ζαχάροβα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την επίθεση της Μαρία Ζαχάροβα, η οποία υποστήριξε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο έκανε «μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών», σχετικά με τον παραλληλισμό των πολιορκημένων του Μεσολογγίου με τους μαχητές του Τάγματος Αζόφ που παρέμειναν επί πολλές εβδομάδες στα έγκατα του εργοστασίου Azovstal, της Μαριούπολης.

«Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία, που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια, να παραλληλίζεται με εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξήγαγε πόλεμο εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς για 8 χρόνια. Απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το Μεσολόγγι το 1825-1826 να συγκρίνονται με τους ναζί του τάγματος Αζόφ», επισήμανε.

Αυτή είναι «μια ακόμη προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Τέλος, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι η χώρα της δεν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μια διαφορετική οπτική των πραγμάτων, καθώς όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης «έχουν αποκλειστεί. Η στάση της Ελλάδας είναι επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», κατέληξε.

Η αντίδραση και η απάντηση της Αθήνας -«Οξύνονται οι σχέσεις μας, χωρίς δική μας ευθύνη»

Από τη μεριά της, πάντως, η Αθήνα δεν άφησε χωρίς απάντηση τη συγκεκριμένη τοποθέτηση-επίθεση της κ. Ζαχάροβα στον Ελληνα πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, διπλωματικές πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών επισήμαναν ότι οι δηλώσεις της Ρωσίδας εκπροσώπου του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, «δυστυχώς, αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments