Διεθνή

Le Point: Πούτιν – Ερντογάν – «Οι Διαβολικοί»

Le Point: Πούτιν – Ερντογάν – «Οι Διαβολικοί»
«Υπάρχουν καλοί λόγοι που βρίσκονται σε συνεννόηση» σημειώνει το δημοσίευμα αναφέροντας όλα εκείνα τα κοινά στοιχεία που ενώνουν τους δύο προέδρους

Η προσέγγιση Μόσχας – Άγκυρας σχολιάζεται καυστικά από το γαλλικό περιοδικό Le Point , στο εξώφυλλο του οποίου κεντρικά πρόσωπα είναι Πούτιν και Ερντογάν με τον χαρακτηρισμό στον τίτλο “Οι διαβολικοί”.

Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ για τη σχέση των δύο πολιτικών ανδρών που ακολουθούν το ίδιο στυλ διακυβέρνησης με συγκέντρωση εξουσιών, κατάπνιξη της αντιπολίτευσης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και δικαιοσύνη που λειτουργεί με εντολές, και έχουν την ίδια αυτοκρατορική νοσταλγία αλλά και την ίδια απέχθεια για το δυτικό μοντέλο, «υπάρχουν καλοί λόγοι που βρίσκονται σε συνεννόηση».

«Ο ένας είναι μονότονος και ψυχρός. Ο άλλος εκρηκτικός. Όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλούν την ίδια γλώσσα. Τον Σεπτέμβριο του 2021, στη θερινή του κατοικία στο Σότσι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, ο Ρώσος πρόεδρος καλωσορίζει θερμά τον Τούρκο ομόλογό του. Μερικές φορές οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες, αλλά τελειώνουν με θετικό αποτέλεσμα. ”Οι υπηρεσίες μας έμαθαν να βρίσκουμε συμβιβασμούς που είναι ευνοϊκοί και για τα δύο μέρη”, λέει με ικανοποίηση ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από μια μακρά συνέντευξη. Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν μεγάλο όφελος να συνεχίζουν να ενισχύουν τις σχέσεις τους» σχολίασαν και οι δυο πλευρές, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό.

«Ο Ερντογάν ναι μεν παραχώρησε όπλα στην Ουκρανία, πράγμα που μπορεί να ερμηνευτεί ως εχθρική κίνηση στη Μόσχα, αλλά αντίθετα με τους άλλους συμμάχους στους κόλπους του ΝΑΤΟ, αρνείται να συμμετέχει στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του. Και όταν η Σουηδία και η Φινλανδία κατέθεσαν την υποψηφιότητα τους για να ενταχθούν στη Συμμαχία, η Τουρκία έβαλε εμπόδια με διάφορα προσχήματα, παίζοντας έτσι χωρίς να είναι πολύ εμφανές, το παιχνίδι του ηγέτη του Κρεμλίνου», αναφέρεται.

Και οι δύο ηγέτες είναι περίπου στην ίδια ηλικία, 69 ετών ο Πούτιν, 68 ετών ο Ερντογάν. Και οι δύο βασιλεύουν για πολλά χρόνια. Και ευελπιστούν να συνεχίσουν τη βασιλεία τους για πολλά ακόμα χρόνια, αναφέρει το γαλλικό περιοδικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments