Διεθνή

Κιλιντζάρογλου: Στηρίζει… Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά στο ανατολικό Αιγαίο

Κιλιντζάρογλου: Στηρίζει… Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά στο ανατολικό Αιγαίο

Πηγή Φωτογραφίας: Aydınlık

Κιλιντζάρογλου: Η ρητορική των ανθελληνικών δηλώσεων συνεχίζονται κατά ριπάς, μιας σειρά πήρε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Η ρητορική των ανθελληνικών δηλώσεων συνεχίζονται κατά ριπάς, μιας σειρά πήρε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος -παρά τις κόντρες που έχουν στο εσωτερικό της χώρας- υπερασπίστηκε με σθένος τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Μάλιστα οι δηλώσεις του Ερντογάν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκης, που ούτε λίγο ούτε πολύ του είπε να… συνέλθει και να διορθώσει τα λάθη της η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Κιλιτσντάρογλου είπε τα εξής: «Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: “μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν”. Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε!».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά από ένα κρεσέντο προκλήσεων από την Άγκυρα και συγκεκριμένα από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη τα όποια κατηγορούσαν την Ελλάδα για πρόκληση έντασης και αμφισβήτησαν ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Μάλιστα αυτές ακολούθησε τη ρητορική του Υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κάλεσε την χώρα μας να αποσύρει τον στρατό από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα παρουσίασε και συγκεκριμένους χάρτες βάσει των οποίων ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε πως εάν αυτά δεν αποστρατιωτικοποιηθούν τότε η Άγκυρα θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά αυτά.

Η Γερμανία πέφτει στην παγίδα της Ελλάδας

Η σαφής και ξεκάθαρη θέση του Βερολίνου με την οποία καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα ενόχλησε σφόδρα την Άγκυρα, που εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά της Γερμανίας, όσο και εναντίον της Ελλάδας , δια του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών ,Τανζού Μπιλγκίτς.

Καταδικάζουμε έντονα και απορρίπτουμε τις αβάσιμες δηλώσεις κατά της χώρας μας από την Καγκελαρία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Είναι απαράδεκτο να πέφτει η Γερμανία στην παγίδα πρόκλησης της Ελλάδας και να συμμετέχει στη συκοφαντική εκστρατεία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας ενάντια στην παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας μας από την Ελλάδα, παρενοχλώντας τα αεροσκάφη μας στον εναέριο και διεθνή εναέριο χώρο της χώρας μας, αγνοώντας τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί μεγαλύτερο εναέριο χώρο από τα χωρικά της ύδατα. Με βάση αυτόν τον παράνομο ισχυρισμό, θα ήταν ανακριβές να χαρακτηριστούν πτήσεις εντός 6-10 μιλίων από τον διεθνή εναέριο χώρο ως «παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου». Αν υπάρχει ένας παράγοντας που απειλεί την κυριαρχία, την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα του γείτονά του, αυτός είναι η Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments