Διεθνή

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Λαμπροί εορτασμοί για τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στον θρόνο

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Λαμπροί εορτασμοί για τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στον θρόνο
Οι εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο θα έχουν διάρκεια τεσσάρων ημερών, από σήμερα Πέμπτη, μέχρι και την Κυριακή 5 Ιουνίου

Εβδομήντα χρόνια παραμονή στον βρετανικό θρόνο συμπληρώνει η βασίλισσα Ελισάβετ και οι τετραήμεροι εορτασμοί ξεκίνησαν σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Με το «Trooping the Colour», την ετήσια στρατιωτική παρέλαση, ξεκίνησαν οι εορτασμοί .

Η 96χρονη βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίσθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ κατά την πρώτη ημέρα των εορτασμών με χιλιάδες κόσμου να βρίσκεται συγκεντρωμένος με βρετανικές σημαίες στα χεριά να ζητωκραυγάζουν.

Η 96χρονη βασίλισσα, ντυμένη μ’ ένα σύνολο χρώματος γαλάζιου προς μωβ, στεκόταν ακίνητη και στηριζόταν σ’ ένα μπαστούνι. Συνοδευόταν από τον δούκα του Κεντ, έναν εξάδελφό της που είναι συνταγματάρχης του σώματος των Scots Guards, της Σκωτσέζικης Φρουράς, ενός από τα επίλεκτα συντάγματα της βρετανικής βασιλικής φρουράς.

Την παράσταση κατά την επίδειξη των μαχητικών αεροσκαφών έκλεψε ο μικρότερος γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ που έκλεινε τα αυτιά του…

Οι εκδηλώσεις για το Ιωβηλαίο θα διαρκέσουν τέσσερις ημέρες.

Αργά το βράδυ σε όλη τη χώρα, αλλά και στις χώρες της Κοινοπολιτείας θα ανάψουν πυρσοί. Το έναυσμα θα δώσει ο κεντρικός πυρσός που έχει στηθεί έχω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Μεταξύ των πολλών εορταστικών εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες αξιοσημείωτο είναι το μεγάλο «Πάρτι του ΒΒC» το βράδυ του Σαββάτου. Απέναντι από την είσοδο του Μπάκιγχαμ έχει ήδη στηθεί μια σκηνή όπου θα πραγματοποιηθούν ποπ και ροκ συναυλίες με 22.000 θεατές.

Την Κυριακή οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με πάνω από 200.000 υπαίθρια πικ-νικ και οργανωμένα γεύματα μεταξύ πολιτών σε διάφορες γειτονιές της χώρας ενώ το απόγευμα γύρω από τους δρόμους του παλατιού και του κοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη παρέλαση με την συμμετοχή 10.000 ατόμων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments