People

Το ιδανικό family house για διακοπές που βρίσκεται στην Ινδία

Το ιδανικό family house για διακοπές που βρίσκεται στην Ινδία

Πηγή Φωτογραφίας: urdesignmag- Architectural Digest India

Το συγκεκριμένο family house στην Ινδία ήταν έρωτας από την πρώτη ματιά

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Design Work Group με έδρα την Ινδία είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα των τελευταίων ετών. Η αγάπη των designers που συνθέτουν το studio για τη φύση είναι ο λόγος για τον οποίο η δουλειά του ξεχωρίζει σε παγκόσμια κλίμακα. Θεωρώντας πως ο μινιμαλισμός και τα λίγα έπιπλα αποτελούν το μέλλον της αρχιτεκτονικής, δημιουργούν τα πιο σύγχρονα κι ενημερωμένα σκηνικά που έχουμε θαυμάσει τελευταία.Οι αξίες και το μοναδικό γούστο τους αποτυπώθηκαν πρόσφατα σε μια υπέροχη κατοικία στην πόλη Surat -μια από τις μεγαλύτερες της Ινδίας

Πρόκειται για μια luxury βίλα, η οποία βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας οικογένειας, που ήθελα απεγνωσμένα ένα family house για τις διακοπές της. Το συγκεκριμένο σπίτι ήταν έρωτας από την πρώτη ματιά

«Φωλιασμένο» σε ένα καταπράσινο σκηνικό, το κτίσμα δεσπόζει σε ολόκληρη την περιοχή. Το ξύλο και οι πέτρινες επιφάνειες, συνέθεταν τον σκελετό των περισσότερων χώρων -μέσα κι έξω. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός πως το αρχιτεκτονικό team επέλεξε να δημιουργήσει πισίνες τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι, εξασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο διάφορα σημεία χαλάρωσης για όλες τις εποχές μέσα στον χρόνο.

Το designer team δημιούργησε σε πρώτη φάση έναν industrial «καμβά», προκειμένου να χαρίσουν ένα σχεδόν ανεπιτήδευτο vibe σε κάθε χώρο του σπιτιού. Με σκοπό να εξασφαλιστεί μια απίθανα μοντέρνα και διαχρονική εικόνα, επέλεξε να κινηθεί σε ψυχρούς τόνους, που, όμως, εκπέμπουν σε μεγάλο βαθμό μια αίσθηση ζεστασιάς, κάνοντάς έτσι την κατοικία να δείχνει cozy και φιλόξενη.

Ίσως το βασικότερο highlight αυτής της κατοικίας να αποτελεί το γεγονός πως η πρόσοψή του είναι μια τεράστια τζαμαρία. Η παρουσία της επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να αισθάνονται πως βρίσκονται στον υπέροχο κήπο ακόμη και τις ώρες που είναι μέσα στο σπίτι. Κατ’ αυτόν τον τρόπο έχει δημιουργηθεί κι ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με τα χρώματα που παίρνει ο ουρανός.

Τα ψηλά ταβάνια κάνουν κάθε χώρο να δείχνει ευήλιος, ενώ οι αρχιτέκτονες έδωσαν πολλή βάση στον τεχνητό και φυσικό φωτισμό, διαλέγοντας -πέρα από τα μεγάλα παράθυρα- lighting πηγές σε κάθε γωνία, πάλι σε ψυχρή απόχρωση και με βιομηχανικό στιλ. Το μάρμαρο και το ξύλο κυριαρχούν σχεδόν παντού, γεγονός που φανερώνει το πόσο βασικά υλικά αποτελούν και τα δύο στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης κατοικίας, τώρα και για πάντα.

Με μια γρήγορη ματιά, καταλήγουμε στο γεγονός πως η κατοικία παραπέμπει περισσότερο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο και ίσως αυτό να είναι ένα από τα βασικότερα highlights της. Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό του σπιτιού, μεγάλες τζαμαρίες πρωταγωνιστούν και δίνουν updated χαρακτήρα, κάνοντας παράλληλα του εσωτερικούς χώρους να εναρμονίζονται με το έξω. Στο μεταξύ, αυτή η προσθήκη κάνει τους χώρους να φαίνονται πολυδιάστατοι. Στο μεταξύ, πανύψηλα φυτά και ολάνθιστα σημεία, δημιουργούν ένα ultra natural σκηνικό, που είναι πραγματικά αξιοζήλευτο.

Ακόμη, μια τεράστια πισίνα στο outdoor σκηνικό του σπιτιού μετατρέπεται στο απόλυτο place to be για τους επόμενους μήνες. Το καταγάλανο νερό και του αντίστοιχου χρώματος πλακάκια κάνουν τρομερό contrast με το πράσινο της φύσης που επικρατεί όπου κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments