Ελλάδα

Φωτιά σε Βούλα – Βάρη: Ενεργοποιείται η υπηρεσία Copernicus για τη χαρτογράφηση των πυρκαγιών

Φωτιά σε Βούλα – Βάρη: Ενεργοποιείται η υπηρεσία Copernicus για τη χαρτογράφηση των πυρκαγιών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Φωτιά σε Βούλα - Βάρη: Την πολύτιμη υπηρεσία, που έχει δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service–Mapping ενεργοποίησε άμεσα η ΓΓΠΠ

Την πολύτιμη υπηρεσία, που έχει δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service–Mapping ενεργοποίησε άμεσα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Ο συγκεκριμένος φορέας θα χαρτογραφήσει την περιοχή που έπληξε περισσότερο η πυρκαγιά που έπληξε την Άνω Γλυφάδα, που στη συνέχεια επεκτάθηκε και στις περιοχές τις Άνω Βούλας και της Βάρης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή του Υμηττού, η οποία επλήγη από την πυρκαγιά, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Χάρτης

Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ζημιών

Συνεχίζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά χτες στο Πανόραμα Βούλας, ενώ όλες οι δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για την περίπτωση αναζωπύρωσης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι ζημιές σε περιουσίες εντοπίζονται μόνο στην περιοχή της ‘Ανω Βούλας, όπου μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές σε δέκα κτήρια, ενώ έχουν καεί ολοσχερώς ένα ΙΧ και μια μοτοσικλέτα και έχουν υποστεί ζημιές άλλα δύο ΙΧ αυτοκίνητα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις οδούς Έκτορος, Αριστείδου, Θεσσαλίας, Αρματολών και Λαμίας, απ’ όπου απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι κάτοικοι χτες το απόγευμα. Τα περισσότερα σπίτια, όπως αναφέρεται από το Π.Σ., έχουν υποστεί ζημιές εξωτερικά, σε τοιχοποιίες, κήπους, μαντρότοιχους έπιπλα κήπου, υδρορροές, τέντες, πέργκολες και ηλιακούς θερμοσίφωνες, αλλά σε ένα σπίτι στην οδό Αρματολών η φωτιά μπήκε μέσα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και τον 1ο όροφο, ενώ στο διπλανό του κάηκε η στέγη, έπεσαν οι σοβάδες εξωτερικά και καταστράφηκε το σαλόνι του κήπου.

Η καταμέτρηση από την πυροσβεστική δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται, ενώ γίνεται παράλληλη καταμέτρηση από τον δήμο και την Περιφέρεια, προκειμένου να υπάρξει ακριβής λίστα με τις καταστροφές από την πυρκαγιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments