Διεθνή

Ουκρανία: Νεκρός ο 50ος συνταγματάρχη του Πούτιν – Πάνω από 31.000 οι απώλειες του ρωσικού στρατού

Ουκρανία: Νεκρός ο 50ος συνταγματάρχη του Πούτιν – Πάνω από 31.000 οι απώλειες του ρωσικού στρατού

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Μετράει απώλειες υψηλόβαθμων αξιωματούχων ο ρωσικός στρατός - "Φίμωση" των ανεξάρτητων ΜΜΕ με δικαστικές αποφάσεις να μη δημοσιεύονται λίστες με ονόματα νεκρών

Σε 50 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών Ρώσων συνταγματαρχών, που χάθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία, με το σύνολο των στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους να εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 31.000.

Ο διοικητής του πυροβολικού, αντισυνταγματάρχης Βλαντιμίρ Νιγκματούλιν σκοτώθηκε στις 31 Μαΐου, ωστόσο ο θάνατός του αποκαλύφθηκε από την οικογένειά του, προσθέτοντας άλλη μία απώλεια στον τεράστιο κατάλογο των στρατιωτικών ηγετών της Ρωσίας, με έναν συνταγματάρχη να σκοτώνεται κάθε δύο ημέρες.

Η νέα απώλεια έρχεται αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν  έχασε δύο από τους υψηλότερους διοικητές του μέσα σε μια μέρα σε μια καταστροφική ενέδρα σε γέφυρα στην ανατολική Ουκρανία, ισχυρίστηκε μια ομάδα ανεξάρτητων δημοσιογράφων. 

Έρχεται αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν  έχασε δύο από τους υψηλότερους διοικητές του μέσα σε μια μέρα σε μια καταστροφική ενέδρα σε γέφυρα στην ανατολική Ουκρανία, ισχυρίστηκε μια ομάδα ανεξάρτητων δημοσιογράφων. 

Την Κυριακή,  η Ρωσία  επιβεβαίωσε το θάνατο του υποστράτηγου Ρομάν Κουτούζοφ.

Στη συνέχεια, χθες ισχυρίστηκε ότι ο αντιστράτηγος  Ρομάν Μπερντνίκοφ σκοτώθηκε επίσης την ίδια μέρα σε επίθεση που πραγματοποίησαν  οι δυνάμεις του Κιέβου , ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών των στρατηγών σε 12.

Ο Κουτούζοφ ήταν ο αρχηγός του επιτελείου της 29ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων και του απονεμήθηκε μεταθανάτια προαγωγή σε Αντιστράτηγο.

Πέθανε σε ενέδρα στο Ντονμπάς.

Η ασυνήθιστη ταχύτητα με την οποία επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Κουτούζοφ από τη Μόσχα ήταν μια προσπάθεια να συγκαλύψει την απώλεια του Μπερντνίκοφ.

Πριν από λιγότερο από ένα μήνα, ο Μπερντνίκοφ ήταν διοικητής της ειδικής ομάδας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία και μεταφέρθηκε να αναλάβει τις δυνάμεις του Πούτιν και εκείνες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ [DPR] στο Ντονμπάς.

Αυτό θα σήμαινε ότι οι δύο από τους πιο ανώτερους Ρώσους διοικητές στο Ντόνετσκ εξαφανίστηκαν με ένα χτύπημα σε μια ντροπιαστική οπισθοδρόμηση στον Πούτιν.

Απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομάτων νεκρών στρατιωτών

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία ενεργεί για να εμποδίσει τα μέσα ενημέρωσης να αποκαλύψουν οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με στρατεύματα που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

Δικαστήριο κήρυξε ότι οι κατάλογοι των σκοτωμένων στρατιωτών είναι «κρατικό μυστικό» και ότι αυτοί που έχουν ήδη δημοσιευθεί πρέπει να αποσυρθούν.

Η κίνηση συγκάλυψης προδίδει την ανησυχία του Κρεμλίνου ότι ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών αρχίζει να έχει αντίκτυπο στη δημόσια υποστήριξη για τον πόλεμο του Πούτιν.

Υπάρχουν ήδη δρακόντειοι νόμοι, αλλά τα ανεξάρτητα ρωσικά μέσα ενημέρωσης απαγορεύεται πλέον να συγκεντρώνουν ακόμη και ανοιχτού κώδικα λεπτομέρειες των κηδειών για να υποδείξουν το μέγεθος των απωλειών που συνολικά έχουν υπολογιστεί σε 31.000.

Τα νεκροταφεία στη Ρωσία βλέπουν όλο και περισσότερο ταφές που συνδέονται με τον πόλεμο.

Μεταξύ των ειδησεογραφικών ειδήσεων που επλήγησαν από την τελευταία συγκάλυψη του απολογισμού των νεκρών είναι εκείνα στο Νοβοσιμπίρσκ, στο Τρανς Μπαϊκάλ, στο Τσελιάμπινσκ, στο Αικατερίνμπουργκ, στο Κρασνογιάρσκ και στο Ομσκ.

Εκατοντάδες πτώματα των νεκρών Ρώσων στρατιωτών εξακολουθούν να περιμένουν κρατημένα σε τρένα στην Ουκρανία περιμένοντας να επαναπατριστούν. Το Κίεβο λέει ότι η Μόσχα δεν βιάζεται να υποδεχθεί τα θύματα του πολέμου. Αποθηκεύονται σε ψυγεία σε σιδηροδρομικές γραμμές.

Τέτοια τρένα έχουν ονομαστεί «τρένα των νεκρών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments