Πολιτική

Ηχηρή απάντηση της Αθήνας σε Άγκυρα: Σταματήστε τις προκλήσεις

Ηχηρή απάντηση της Αθήνας σε Άγκυρα: Σταματήστε τις προκλήσεις
Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες, αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Σκληρή απάντηση στις κλιμακούμενες εμπρηστικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, με αποκορύφωμα τις προειδοποιήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για νέα «Μικρασιατική Καταστροφή», έδωσε η ελληνική κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Η Ελλάδα απάντησε στο προκλητικό παραλήρημα του Ερντογάν με δήλωση του Γιάννη Οικονόμου.

«Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. Γενικότερα, τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία. Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας».

Νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σμύρνη, καλώντας τη χώρα μας να να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες.

«Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που είναι σε μη στρατιωτικό καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες», τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν αστειεύεται! «Εφαρμόζουμε σταδιακά την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα σύνορά μας με μια γραμμή ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων», σημείωσε, όπως μεταδίδει το TRT World.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments