Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίαση του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά»: Δείτε live τις δηλώσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίαση του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά»: Δείτε live τις δηλώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίαση του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά»: Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη μητέρα του Μαρίκα Μητσοτάκη όπου είχε παραχωρήσει μια συνέντευξη το 1996

Σε μια φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» για την παροχή δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας στις γυναίκες 50 έως 69 ετών. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη μητέρα του Μαρίκα Μητσοτάκη όπου είχε παραχωρήσει μια συνέντευξη το 1996 ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα στις γυναίκες να να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρατήρησε,  ότι στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού υπάρχει μια υπερεκπροσώπηση γυναικών με χαμηλή εκπαίδευση και χαμηλά εισοδήματα.  Το βέβαιο είναι ότι αν φοβάσαι πεθαίνεις, γιατί ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος». «Πρέπει να πείσουμε τις γυναίκες να μην φοβούνται. Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μια καταδίκη θανάτου» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης το νέο πρόγραμμα

«Με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης είμαστε σε θέση να θέσουμε σε λειτουργία το πρώτο μαζικό πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου, ξεκινάμε με τον καρκίνο του μαστού», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το πρόγραμμα κάνει χρήση των βέλτιστων τεχνολογικών εργαλείων που το δημόσιο έχει στη διάθεσή του. «Να επικοινωνήσουμε εμείς πρώτοι με τις γυναίκες οι οποίες βρίσκονται στην κρίσιμη ηλικία, να τις ενθαρρύνουμε να κάνουν τις εξετάσεις και να έχουμε περιγράψει τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που η πρώτη διάγνωση από τη μαστογραφία επιβάλλει πρόσθετες εξετάσεις. Είναι πρόγραμμα με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι μπορούμε να χτίσουμε καμπάνια επικοινωνίας που αφορά όλες τις Ελληνίδες. «Θέλουμε να επεκτείνουμε τον προσυμπτωματικό έλεγχο και σε άλλες ασθένειες και σε άλλους καρκίνους. Δεν θα αργήσει η ώρα που θα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε θέση να νικήσουμε τον καρκίνο. Η δημόσια υγεία, το πρόγραμμα “Σπύρος Δοξιάδης” δεν περιορίζεται στον προσυμπτωματικό έλεγχο. Αφορά την ατομική μας συμπεριφορά προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα ζούμε όχι απλά περισσότερο αλλά και καλύτερα», πρόσθεσε.

Δείτε ζωντανά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments