Οικονομία

Αδήλωτα τετραγωνικά παράταση 2022: Σε ποιους ιδιοκτήτες ακινήτων θα επιστραφούν χρήματα

Αδήλωτα τετραγωνικά παράταση 2022: Σε ποιους ιδιοκτήτες ακινήτων θα επιστραφούν χρήματα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Αδήλωτα τετραγωνικά παράταση 2022: Κερδισμένοι από τη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά είναι οι χιλιάδες πολίτες που υπέβαλαν δηλώσεις οικειοθελούς αποκάλυψης των πραγματικών επιφανειών των ακινήτων τους

Μια ευκαιρία ακόμη για να δηλώσουν την πραγματική επιφάνεια των ιδιοκτησιών τους έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Κερδισμένοι από τη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά είναι οι χιλιάδες πολίτες που υπέβαλαν δηλώσεις οικειοθελούς αποκάλυψης των πραγματικών επιφανειών των ακινήτων τους στους δήμους κατά το διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 23 Μαρτίου 2022 και κλήθηκαν να καταβάλουν δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους και πρόστιμα αναδρομικά για χρονικά διαστήματα έως και 14 ετών.

Η ρύθμιση προβλέπει μείωση κατά πολύ μεγάλο ποσοστό των ποσών που τους καταλογίστηκαν καθώς οι επιπλέον δημοτικοί φόροι και τα επιπλέον δημοτικά τέλη που αναλογούν στα πρόσθετα τετραγωνικά μέτρα τα οποία δήλωσαν, θα επανυπολογιστούν μόνο για τις περιόδους από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι την ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσα από την οποία είναι δυνατή η υποβολή δηλώσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά άνοιξε στις 26 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η σχετική προθεσμία.

Όσο για την εξόφληση των οφειλών που προκύπτουν από την εκκαθάριση των δηλώσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά, αυτή πρέπει να γίνει σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με το ελάχιστο όριο κάθε μηνιαίας δόσης πλην της τελευταίας να ορίζεται στα 10 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και τα 50 ευρώ για νομικά πρόσωπα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments