Nέα της αγοράς

Οι 9 Βασικες Τάσεις στην Αξιολόγηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Οι 9 Βασικες Τάσεις στην Αξιολόγηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Πηγή Φωτογραφίας: Open Access Government- www.unap.cl

Βασιζόμενοι στην εκτεταμένη εμπειρία της Alexander Hughes στον τομέα της αξιολόγησης ηγεσίας, έχουμε την τιμή να σας παρουσιάσουμε τις βασικές τάσεις στην αξιολόγηση ανθρωπίνου δυναμικού.

Βασιζόμενοι στην εκτεταμένη εμπειρία της Alexander Hughes στον τομέα της αξιολόγησης ηγεσίας, έχουμε την τιμή να σας παρουσιάσουμε τις βασικές τάσεις στην αξιολόγηση ανθρωπίνου δυναμικού.

1. Η μείωση της βαρύτητας των Κέντρων Αξιολόγησης: τα κέντρα αξιολόγησης θεωρούνται πλέον ξεπερασμένα μια που υπάρχουν για δεκάδες χρόνια με χρήση στην επιλογή υποψηφίων και στην ανάπτυξη ταλέντων. Είναι σύνθετα στο σχεδιασμό και στην οργάνωση. Κάποιοι προμηθευτές παρέχουν on-line κέντρα και αναμφίβολα οι ψηφιακές λύσεις είναι το μέλλον.

2. Η άνθηση της Αξιολόγησης για αναπτυξιακούς σκοπούς: τα αιτήματα για αξιολόγηση σχετίζονται στην επιλογή στελεχών καθώς και στην ανάπτυξη αυτών. Η χρήση τους για την ανάπτυξη στελεχών ανέρχεται στο 80% της ζήτησης. Η χρήση αυτή ξεκινά με τα προγράμματα ανάπτυξης ηγεσίας. Αυτά μπορούν να ενσωματωθούν σε προγράμματα high potential, στην γυναικεία ηγεσία ή σε άλλες πρωτοβουλίες “diversity & inclusion”. Επίσης σε M&A και due diligence, είναι ιδιαίτερα σημαντική η κατανόηση και η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

3. Η κουλτούρα είναι βασική: Ένας manager μπορεί να είναι ιδιαίτερα πετυχημένος σε μία επιχειρησιακή κουλτούρα και να αποτύχει σε κάποια άλλη. Τα πιο επιτυχημένα μοντέλα αξιολόγησης είναι εκείνα που διατηρούν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές μεταξύ κουλτούρας, ηγεσίας και προσωπικότητας του στελέχους. Η κουλτούρα και η ηγεσία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και ξεκάθαρα οι ιδρυτές και οι ηγέτες δημιουργούν την κουλτούρα του οργανισμού.

4. Τα soft skills είναι εξίσου σημαντικά: Οι ικανότητες που χαρακτηρίζονται ως “soft” είναι εκείνες που καθορίζουν την επιτυχία του ηγέτη. Είναι γνωστό το ρητό πως τα στελέχη συνδέονται με επιχειρήσεις, αλλά εγκαταλείπουν τοξικούς προϊσταμένους. Ενδεικτικά οι ικανότητες αυτές είναι η επικοινωνία, η επιρροή, η συναισθηματική εγγύτητα, η καθοδήγηση των ανθρώπων μέσα από την αλλαγή.

5. Το Hogan, το οποίο συνεργάζεται με την Alexander Hughes τα τελευταία 15 χρόνια, έχει γίνει το παγκόσμιο στάνταρντ. Για πάνω από 30 χρόνια το Hogan παρέχει κορυφαία αξιολόγηση σε πάνω από τις μισές εταιρίες στο Fortune 500. To Hogan τεστ ως μέσο αξιολόγησης εμπεριέχει τη χρήση κατάλληλων ερωτηματολογίων προσωπικότητας καθώς και το πώς καθορίζει την ικανότητα, την ανάπτυξη και την προοπτική ηγεσίας.

6. Εστιασμός στο κόστος: To κόστος της αξιολόγησης ξεκινά από 3.000 ευρώ και ανέρχεται στο ποσό των 9.000 ευρώ ανάλογα με το αν η αξιολόγηση αυτή αφορά ένα στέλεχος ή ομάδα και αν αφορά soft ικανότητες ή και hard.

7. To παρελθόν είναι εύκολο να αξιολογηθεί: το ζήτημα είναι η αξιολόγηση της μελλοντικής δυνατότητας ηγεσίας καθώς και της ετοιμότητας για τον τρέχοντα ρόλο.

8. Τρόπος αξιολόγησης της μελλοντικής δυνατότητας ηγεσίας: Υπάρχουν στο Amazon περισσότερα από 86,800 βιβλία με τον τίτλο «ηγεσία». Η ηγεσία πρέπει να είναι ευέλικτη, αυθεντική, έμπιστη, ανθεκτική, να λειτουργεί με ενσυναίσθηση, συναισθηματική σταθερότητα και πολλά άλλα. Συνοπτικά η μελλοντική δυνατότητα ηγεσίας είναι το άθροισμα «ηγετικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας + ευελιξία + συναισθηματική σταθερότητα + ταίριασμα με την κουλτούρα + επίπεδο ενέργειας».

9. Σε υψηλό επίπεδο, η ηγεσία δεν είναι ατομικό αλλά ομαδικό σπορ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments