Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Γιάννης Οικονόμου: Ξεκίνησε η ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

Ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε παράλληλα στο νέο ΕΣΠΑ, το power pass και άλλα θέματα.

Ανάπτυξη και νέο ΕΣΠΑ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Καλαμάτα στην έναρξη των εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το Νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Υπογραμμίζεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα κατάφερε να περάσει από την 19 η θέση του τρέχοντος ΕΣΠΑ στην 1 η θέση σε ό,τι αφορά την απορρόφηση του. Το επίτευγμα αυτό δεν έγινε ως δια μαγείας, ούτε συμπτωματικά είναι αποτέλεσμα ενός άρτιου σχεδιασμού, υψηλής τεχνογνωσίας, σκληρής δουλειάς και αποτελεσματικότητας. Σε ό,τι αφορά το νέο ΕΣΠΑ θέλω να σημειώσω ότι εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», δημόσιας δαπάνης 3,9 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,1 δισ. ευρώ προέρχονται από κοινοτικούς πόρους. Πρόκειται για το πρώτο από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021-2027 που εγκρίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις επιστροφές του 60% των αυξήσεων στο ρεύμα

Ανοίγει αύριο Παρασκευή και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων  από τους δικαιούχους για την επιστροφή μέρους των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα. Οι επιστροφές αφορούν τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2021 και 31ης Μαΐου 2022 και θα είναι ίσες με το 60% υπολοίπου που προκύπτει μετά την αφαίρεση από το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής των ποσών έκπτωσης, οι οποίες έχουν χορηγηθεί από το «Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης» και τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Επιστροφές θα γίνουν σε δικαιούχους οι οποίοι επιβαρύνθηκαν με συνολική αύξηση άνω των 30 ευρώ, οπότε θα λαμβάνουν επιστροφή 18 ευρώ και δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 600 ευρώ ανά δικαιούχο.

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Άνοιξε χθες Τετάρτη και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 23 Ιουνίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το  πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ). Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ -ποσό αυξημένο κατά 5 εκατ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Αφορά 300.000 δικαιούχους και θα «τρέξει» κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2022-31 Ιουλίου 2023.

Ολοκληρωμένο πλαίσιο για την εκ νέου λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Ένας από τους στρατηγικούς στόχους της Κυβέρνησης -άμεσα συνδεδεμένος με την ανάπτυξη της οικονομίας και τη θωράκιση της εθνικής μας άμυνας- είναι η εξυγίανση της αμυντικής και ναυπηγικής βιομηχανίας μας. Η ναυτική μας παράδοση, το μέγεθος της εμπορικής μας ναυτιλίας και η δύναμη των «ξύλινων τειχών» μας διαχρονικά για την προστασία της Πατρίδας καθιστούν επιβεβλημένη την εκ νέου λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Ομιλία του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τέλος να σας ενημερώσω ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρίας Roberta Metsola  στο πλαίσιο των συζητήσεων που πραγματοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ηγέτες της ευρωπαϊκής ηπείρου θα απευθυνθεί ομιλία στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την Τρίτη 5 Ιουλίου, στις 10:30 τοπική ώρα. Ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης που οδηγούν το αμέσως επόμενο διάστημα στην έξοδο από την αυξημένη εποπτεία της ελληνική οικονομίας, αλλά και τον σχεδιασμό και τις προτεραιότητες μας για το επόμενο διάστημα.

Δείτε την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments