Διεθνή

6 πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζουν οι fans του Gaslit για το κτίριο όπου συνέβη το σκάνδαλο Watergate

6 πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζουν οι fans του Gaslit για το κτίριο όπου συνέβη το σκάνδαλο Watergate

Πηγή Φωτογραφίας: Owlcation- ArchDaily -CINEON

Η μίνι σειρά του Starz με πρωταγωνιστές την Τζούλια Ρόμπερτς και τον Σον Πεν έφερε στο προσκήνιο μια νέα οπτική για το τέλος της προεδρίας του Νίξον

Ακόμη και όταν παρακολουθούμε τον Gaslit, όσοι από εσάς γεννηθήκατε μετά από ένα συγκεκριμένο έτος μπορεί να μην συνειδητοποιήσατε πλήρως ότι πριν από το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ του 1972, δεν ονομαζόταν κάθε διαμάχη με το επίθετο «πύλη». Χωρίς το προπατορικό αμάρτημα του Ρίτσαρντ Νίξον, δεν θα είχαμε ποτέ «ντόνατγκέιτ» (όταν η Αριάνα Γκράντε πιάστηκε από μια κάμερα ασφαλείας να γλείφει έναν δίσκο με αρτοσκευάσματα σε ένα μαγαζί με ντόνατ), «ξεφούσκωμα» (όταν οι Patriots της Νέας Αγγλίας κατηγορήθηκαν ότι ξεφούσκωσαν τα ποδοσφαιράκια κατά τη διάρκεια ενός παιχνίδιου πρωταθλήματος 2015), και όλα τα ενδιάμεσα.

Η μίνι σειρά (στο Starz) εξιστορεί τα γεγονότα που οδήγησαν σε άρθρα παραπομπής εναντίον του Νίξον και στην τελική παραίτησή του, η οποία εμφανίστηκε στο φινάλε της σεζόν στις 12 Ιουνίου. Η Τζούλια Ρόμπερτς πρωταγωνιστεί ως η πληροφοριοδότης του Γουότεργκεϊτ Μάρθα Μίτσελ και ένας αγνώριστος Σον Πεν υποδύεται τον σύζυγό της Τζον Μίτσελ, τον πρώην γενικό εισαγγελέα του Νίξον και επικεφαλής της εκστρατείας επανεκλογής του το 1972.

Προφανώς, το σκάνδαλο άφησε αρκετά πολιτική και γλωσσική κληρονομιά, αλλά όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το έπος μπορεί επίσης να μην συνειδητοποιούν ότι όλα ξεκίνησαν με μια ανάπτυξη κτιρίου που έχει μια σημαντική αρχιτεκτονική κληρονομιά από μόνη της. Το σκάνδαλο ονομάστηκε για το συγκρότημα 10 στρεμμάτων στη συνοικία Foggy Bottom της Ουάσιγκτον, όπου πέντε άνδρες συνελήφθησαν να παραβιάζουν και να μπαίνουν στο γραφείο της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών με στόχο να τοποθετήσουν συσκευές ακρόασης και να κλέψουν πληροφορίες για λογαριασμό του Nixon.

Η 50ή επέτειος της διάρρηξης ήταν στις 17 Ιουνίου

Ο Gaslit αφηγείται την ιστορία με έναν νέο φακό εστιάζοντας στους χαρακτήρες. Η σειρά εξερευνά τον περίπλοκο γάμο των Μίτσελ, το εκκολαπτόμενο ειδύλλιο του συμβούλου του Λευκού Οίκου John Dean (Dan Stevens) με μια αεροσυνοδό που ονομάζεται Mo (Betty Gilpin) και πώς ο φύλακας του κτιρίου Watergate Frank Wills (Patrick Walker) αντιμετώπισε τη ζωή στο προσκήνιο μετά καλώντας την αστυνομία κατά τη διάρρηξη και έγινε ψευδο-διασημότητα.

  • Ήταν η πρώτη ανάπτυξη μικτής χρήσης στην Περιφέρεια της Κολούμπια
  • Σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Luigi Moretti
  • Ήταν το σπίτι του Γουότεργκεϊτ, Μάρθα Μίτσελ και άλλων μεγαλόσωμων της D.C.
  • Υπήρξε τριβή μεταξύ των κατασκευαστών του Γουότεργκεϊτ και του Κέντρου Κένεντι
  • Οι εσωτερικοί χώροι του Watergate Hotel ήταν (και εξακολουθούν να είναι) κάθε άλλο παρά μονότονοι
  • Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που είδατε το Watergate στην τηλεόραση φέτος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments