Nέα της αγοράς

Ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στην τελετή εγκαινίων της έδρας του Φορέα Διαχείρισης Ελληνικού

Ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στην τελετή εγκαινίων της έδρας του Φορέα Διαχείρισης Ελληνικού
Η πορεία για το Ελληνικό

Ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην τελετή εγκαινίων της έδρας του Φορέα Διαχείρισης Ελληνικού:

«Είναι ιστορική μέρα η σημερινή. Εδώ μιλάω και ως Υπουργός Ανάπτυξης και ως εκπρόσωπος του κυρίου Πρωθυπουργού, αλλά και ως Άδωνις Γεωργιάδης. Και θα ξεκινήσω από τον Άδωνι Γεωργιάδη πρώτα, εννοώ με αυτήν την ιδιότητα, για να σας πω μια προσωπική ιστορία με το Δήμαρχο Ελληνικού, το Γιάννη Κωνσταντάτο από την έναρξη περίπου της πολιτικής μου διαδρομής.

Πέρασαν αρκετά χρόνια και ήρθε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, που έκανε το διαγωνισμό για να βρεθεί ο πλειοδότης για την αξιοποίηση αυτής της έκτασης και το Νοέμβριο του ’14 υπεγράφη η πρώτη σύμβαση με τον νικητή του διαγωνισμού, την εταιρεία Lamda Development. Πρέπει να πω στο σημείο αυτό, επειδή είναι εδώ ο κύριος Πέρπερας, ο οποίος εκπροσωπεί σήμερα τη Lamda αλλά δούλεψε όλα αυτά τα χρόνια για να γίνει το έργο αυτό ως ΕΛΛΗΝΙΚΌ Α.Ε., όπου από την πρώτη μέρα πια της Υπουργικής μου θητείας τον συνάντησα και είχαμε σχεδόν καθημερινή συνεργασία ως ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. εκείνος, με τους εκπροσώπους της Lamda και τον κύριο Οδυσσέα Αθανασίου, τον κύριο Σπύρο Λάτση και εδώ τους Δήμαρχους και μεταξύ αυτών σίγουρα τον πρώτο λόγο είχε ο Δήμαρχος Ελληνικού.

Λύσαμε πολλές εκκρεμότητες. Φτάσαμε σήμερα εδώ που έχουν συμβεί ήδη τα εξής. Η εταιρεία μεταβιβάστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο στην Lamda Development. Η Lamda Development ολοκλήρωσε τις διαδικασίες. Έχει, λοιπόν, ήδη μεταβιβαστεί η γη στη Lamda. H Lamda έχει καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο κοντά στα 700 εκατομμύρια. Έχει ολοκληρώσει το διαγωνισμό για την εταιρεία που θα κατασκευάσει όλα τα έργα υποδομής στο χώρο της επένδυσης του Ελληνικού. Αυτό που θα γίνει είναι ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο, ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της χώρας από μία εταιρεία entertainment στην πραγματικότητα, μία εταιρεία σόου.

Αλλά το έργο θα γίνει – αυτό εν προκειμένω έχει μεγάλη σημασία -, είτε εγώ είμαι Υπουργός, είτε δεν είμαι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments