Διεθνή

Ερντογάν: Εξετάζει επαναφορά της θανατικής ποινής

Ερντογάν: Εξετάζει επαναφορά της θανατικής ποινής

Πηγή Φωτογραφίας: sabah

Η θανατική ποινή διαγράφηκε από το τουρκικό Σύνταγμα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του Ερντογάν - Η φωτιά σε δασική έκταση στη Μαρμαρίδα αφορμή για τις σκέψεις επαναφοράς της ποινής του θανάτου

Η Τουρκία θα επανεξετάσει μια απόφαση του 2004 για την κατάργηση της θανατικής ποινής, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης το Σάββατο, αφού ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έκανε σχετική αναφορά μετά τις δασικές πυρκαγιές της εβδομάδας που προηγήθηκε.

Η θανατική ποινή διαγράφηκε από το τουρκικό Σύνταγμα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του Ερντογάν. Αλλά μετά από μια ύποπτη σκόπιμη πυρκαγιά που κατέστρεψε 4.500 εκτάρια (11.119 στρέμματα) παράκτιου δάσους, ο Ερντογάν είπε ότι απαιτείται σκληρότερη δικαιοσύνη.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ένας ύποπτος που τέθηκε υπό κράτηση σε σχέση με την πυρκαγιά παραδέχτηκε ότι την προκάλεσε, εξαιτίας οικογενειακών διαφορών. Η πυρκαγιά, στη δασική έκταση κοντά στο θέρετρο της Μαρμαρίδας, έχει περιοριστεί, ανακοίνωσαν οι αρχές το Σάββατο.

Αφού επισκέφθηκε την περιοχή την Παρασκευή, ο Ερντογάν είπε ότι η τιμωρία για την καύση δασών θα πρέπει να είναι «εκφοβιστική, και αν πρόκειται για θανατική ποινή, είναι θανατική ποινή».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην ανατολική πόλη Agri το Σάββατο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζνταγκ είπε ότι τα σχόλια του προέδρου «είναι οδηγίες προς εμάς».

«Έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό ως υπουργείο», δήλωσε ο Μποζντάγκ, προσθέτοντας ότι η τρέχουσα τιμωρία για την έναρξη πυρκαγιών ήταν 10 χρόνια φυλάκισης, αυξάνοντας την πιθανή ποινή ισόβιας κάθειρξης εάν πρόκειται για μέρος του οργανωμένου εγκλήματος.

Η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού στη χώρα ξεκίνησε την Τρίτη και ξύπνησε μνήμες από τις περσινές πυρκαγιές που κατέστρεψαν 140.000 εκτάρια υπαίθρου, τα χειρότερα που έχουν καταγραφεί.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters τις τελευταίες ημέρες ότι οι αρχές δεν είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό και προσωπικό για ένα ακόμη καλοκαίρι πυρκαγιών.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Δασών Βαχίτ Κιρίσι δήλωσε ότι το 88% των δασικών πυρκαγιών στην Τουρκία ξεκίνησαν από ανθρώπους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments