Διεθνή

Ουκρανία: Πυραυλικό πλήγμα στην Οδησσό

Ουκρανία: Πυραυλικό πλήγμα στην Οδησσό

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Η περιφέρεια της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, επλήγη από ρωσικό πύραυλο και έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής έξι θύματα

Η περιφέρεια της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, επλήγη από ρωσικό πύραυλο και έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής έξι θύματα, ανάμεσά τους ένα παιδί, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων στην περιοχή.

Κατά τον ουκρανικό στρατό, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Τουπόλεφ Tu-22. Δεν είναι σαφές εάν ο όρος θύματα παραπέμπει σε τραυματισμούς ή θανάτους.

Το πλήγμα, σε κατοικημένη περιοχή, «κατέστρεψε αρκετά κτίρια κατοικιών και αγροτικές εγκαταστάσεις σε ακτίνα περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων», σύμφωνα με την τοπική ουκρανική στρατιωτική διοίκηση. Η πυροσβεστική ποσπαθούσε να κατασβέσει τις πυρκαγιές που προκάλεσε το πυραυλικό πλήγμα.

Η Ουκρανία κατέγραψε το σαββατοκύριακο αύξηση των ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων, εκ των οποίων αρκετά έγιναν σε περιοχές μακριά από τα μέτωπα: στη Λβιβ (δυτικά), στη Χμελνίτσκι, στη Ζιτόμιρ, στην Τσερνίχιβ και στο Κίεβο. Στον νότο, επλήγησαν η Μικολάιφ και η Οδησσός.

Στο στόχαστρο των Ρώσων η Λισιτσάνσκ, έσχατο ουκρανικό οχυρό στη Λουγκάνσκ

Την 123η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, χθες Κυριακή, τα ρωσικά στρατεύματα επικέντρωσαν τις επιθέσεις τους στη Λισιτσάνσκ, την επομένη της επισημοποίησης της κατάληψης της δίδυμης πόλης της, της Σεβεροντονιέτσκ, στην άλλη πλευρά του ποταμού Ντονέτς, ενώ έπληξαν επίσης με πυραύλους -μεταξύ άλλων- την ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, για πρώτη φορά έπειτα από τρεις εβδομάδες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments